ESG TAKE AWAYS – 1/11/21

חדשות מהארץ.

סביבה (E)

ראש הממשלה, נפתלי בנט, צפוי לנאום בוועידת האקלים ולהציג את היעדים של ישראל להפחתת פליטות, אך גם לדבר על הטכנולוגיה הישראלית שיכולה לסייע במעבר לאנרגיה ירוקה. לדבריו "לראשונה ישראל מתייחסת לעניין בצורה רצינית ומצטרפת למדינות המתקדמות עם טיפול בנושא. אנחנו מיישרים קו עם יעד של אפס פליטות עד 2050". וכי הוא מתכוון להפוך את ישראל ממדינה של סטארט-אפ ניישן ל"גרין ניישן"

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

דו"חות של השירות המטאורולוגי ושל מרכז המחקר והמידע של הכנסת, מראים את הקצב המדאיג של עליית הטמפרטורה בישראל – זינוק של 2.1 מעלות בישראל, כמעט פי 2 מהעולם. השינויים הצפויים בישראל סוכמו ב4 מגמות מרכזיות: חם יותר, יבש יותר, גבוה יותר (עלייה בגובה פני הים), קיצוני יותר (עלייה במספר אירועי שיא של משקעים, שיטפונות, סחיפת קרקע והצפות).

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

בעקבות העיסוק בדו"ח החמור של מבקר המדינה בנושא משבר האקלים, הודיע המבקר על יוזמה חדשה: דיון רחב ראשון מסוגו של מבקרי מדינה מרחבי העולם בנוגע לתפקיד ביקורת המדינה בנושאי משבר האקלים, ובמטרה לרתום מבקרי מדינה עולמיים לעיסוק דומה ולמעקב רצוף אחר ביצוע הצהרות והחלטות מדינה בתחום האקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

 ממשל תאגידי (G)

הפיקוח על הבנקים העביר למערכת הבנקאית טיוטת תיקון להוראה בנושא הדירקטוריון, שמטרתה גיוון ההרכב המגדרי בדירקטוריונים של התאגידים הבנקאיים, בכדי להבטיח ייצוג הולם לשני המינים בהתאם לשיעורם באוכלוסייהבהתאם לתיקון המוצע, הדירקטוריון נדרש לקבוע מדיניות לשיעור הגיוון המגדרי בו, לרבות טווח הזמן להשגת היעד ואבני דרך בתהליך היישום.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

סביבה (E) חברה (S) ממשל תאגידי (G)

חברת טבע מנפיקה אג"ח בסך 4 מיליארד דולר הקושרת את ביצועיה לביצועי קיימות (Sustainability – linked notes), כאשר הריבית שתשולם לבעלי האג״ח תקבע על פי עמידתה של החברה בהתחייבויות שהוגדרו מראש בנושאי ESG , כגון הגדלת נגישות לתרופות במדינות מתפתחות והפחתת פליטות בשיעור של 25% עד 2025.

 

חדשות מהעולם

סביבה (E)

רגולציה ומדיניות

ממשלת בריטניה הודיעה על תכניות רשמיות להכנסת חקיקה המחייבת חשיפה ודיווחי אקלים על ידי חברות ומוסדות פיננסיים. הנושא צפוי להפוך לחוק באפריל 2022, ובעקבות זאת יותר מ-1,300 מהחברות והמוסדות הפיננסיים הגדולים ביותר במדינה יהפכו לראשונים לדווח בהתאם להמלצות הTCFD.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בנק ההשקעות האירופי (EIB), זרוע ההלוואות של האיחוד האירופי, הודיע כי יפסיק לממן חברות גז ונפט באופן מוחלט. הבנק הודיע כי החל משנת 2022, הוא גם יפסיק להלוות לחברות מזהמות שרוצות לממן פרויקטים דלי פחמן, במידה ואותן חברות ממשיכות להפעיל ו/או להשקיע בפעילויות שאינן תואמות את הסכם פריז.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

בנק ההשקעות האירופי (EIB) והבנק היפני לשיתוף פעולה בינלאומי, האחראי על מימון ממשלתי להשקעות יפניות בחו"ל וסיוע חוץ, הסכימו לבחון הזדמנויות להשקעה משותפת בפרויקטים שיתרמו לנייטרליות פחמנית של האיחוד האירופי, כגון טורבינות רוח, אחסון אנרגיה ופיתוח טכנולוגיית מימן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

NZ Super ,קרן העושר של ניו זילנד שמנהלת נכסים בסך 36 מיליארד אירו היא אחת מארבעת מנהלי הנכסים הגדולים במדינה (לצד תאגיד פיצויי תאונות, קרן העל הממשלתית וקופת הגמל הלאומית) שהתחייבו להגעה לאפס פליטות נטו עד 2050. לארבע הקרנות יש עד דצמבר לקבוע כיצד יעמדו בכך בחמש השנים הקרובות.

 

מחקרים ודוחות

ע"פ דו"ח "מפת הדרכים למעבר לאפס פליטות" שפרסם ארגון DNV ,המתמחה בניהול סיכונים, נמצא כי מדינות מפותחות , חברות ומגזרים שקל להפחית מהם פליטות, יצטרכו לרדת אל מתחת לאפס פליטות (להפוך לשליליים לפחמן) לפני 2050, זאת מאחר ומדינות מתפתחות וסקטורים רבים יתקשו להפחית פליטות בצורה נרחבת.  כך, ע"פ הדו"ח, צפון אמריקה ואירופה חייבות להיות ניטרליות פליטות עד 2042 ושליליות לפחמן לאחר מכן בכדי לעמוד ביעדי שינוי האקלים העולמי, וסין תהיה חייבת להפחית את הפליטות ב-98% מרמות 2019 עד 2050. הדו"ח כאמור גם מפרט את הקצב שבו מגזרי תעשייה שונים צריכים להתחמק מהפחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

לפי דו"ח חדש שפרסם "פרויקט ג'ובילי" מדינות בעלות הכנסה נמוכה מוציאות פי 5 יותר על חוב מאשר על התמודדות עם השלכות משבר האקלים והפחתת פליטות הפחמן, דבר שמונע מהן להוציא לפועל פרויקטים הכרחיים להגנה על אזרחיהן מפני שינויי האקלים. עוד נמצא כי אמנם ב2009 המדינות העשירות התחייבו לספק למדינות מתפתחות סיוע בסך 100 מיליארד דולר בשנה בכדי לסייע להן להתמודד עם משבר האקלים, אך לפי הדו"ח 2/3 מסך התקציב האקלימי שהועבר למדינות עניות הם הלוואות, שרק מגדילות את משבר החוב שלהן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

מדו"ח מצב האנרגיה של הנציבות האירופית לשנת 2021 עולה כי, לראשונה בשנת 2020, מקורות אנרגיה מתחדשים ייצרו יותר חשמל מדלקים מאובנים באירופה. הדו"ח בוחן את ההתקדמות שהאיחוד האירופי עושה במעבר לאנרגיה ירוקה, כמעט שנתיים לאחר השקת ה"הסכם הירוק" האירופי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בדו"ח חדש של תנועת ה fossil fuel divestment נמצא שכ1,500 מוסדות, המנהלים נכסים בסך 39.2 טריליון דולר, התחייבו להפטר מאחזקות בחברות דלקים פוסיליים – התחייבויות שגדלו ב-49% בשלוש השנים האחרונות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יוזמות והתארגנויות

 מאות משקיעים מוסדיים גדולים מרחבי העולם, המייצגים יותר ממחצית מכלל הנכסים המנוהלים בעולם (סך של 52 טריליון דולר) וביניהם State Street Global Advisors, PIMCO, AMUNDI, Fidelity International, Aviva חתמו על הצהרת משקיעים הקוראת לממשלות העולמיות לנקוט בשורה של פעולות לטיפול במשבר האקלים, כולל חובת דיווחי אקלים של חברות והכנת מפות דרכים לאיפוס פליטות בסקטורים נבחרים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

יוזמות אקלים במגזר העסקי

קבוצה של 10 חברות תעופה עולמיות מובילות, ביניהן Air Canada, Air France-KLM, American Airlines, Delta Airlines, JetBlue, Lufthansa, , United Airlines, and Virgin Atlantic, הודיעה על הקמת כוח המשימה לתעופה (ACT)  שמטרתה להתמודד עם האתגר של הפחתת פליטת הפחמן בתעופה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קבוצה של תשע חברות בינלאומיות, חברות, וביניהן Amazon, Unilever, IKEA, הודיעה על התחייבות להעביר את ההובלה הימית שלהן לכזו עם אפס פליטות פחמן עד 2040.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית האנרגיה CHEVRON, העומדת בפני הלחצים הגוברים של המשקיעים והרגולטורים לפעול בנושא שינויי האקלים, הודיעה על פרסום דו"ח החוסן שלה בנושא ופרסמה מטרות אקלים חדשות המקיפות את פליטת שרשרת הערך המלאה של החברה. פרסום הדו"ח מתרחש לאחר אסיפת בעלי המניות של החברה במאי, שבה רוב בעלי המניות הצביעו להחלטה המחייבת את החברה להפחית את פליטות Scope3.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יותר מ-1,100 עובדים קוראים לענקית הייעוץ Mckinsey שלא רק תפחית את הפליטות שלה עצמה אלא תחשוף את היקף הפחמן שפולטים לקוחותיה , אחרת הדבר יהווה "איום רציני למוניטין שלנו, ליחסינו עם לקוחות וליכולת שלנו 'לבנות חברה נפלאה שמושכת, מפתחת ומקדמת עובדים יוצאי דופן'".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת הביטוח הבריטית Lloyd's הצטרפה ל  Net Zero Insurance Alliance שנוסדה ע"י האו"ם, ובמסגרתה היא מתחייבת להעביר את הקרן המרכזית שלה בסך 3 מיליארד ליש"ט ל-Net Zero עד 2050 .

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יצרנית הרכב BMW  הודיעה על הסכם עם הסטארט-אפ השבדי H2 Green Steel להשתמש בפלדה נטולת דלקים מאובנים בייצור הרכבים החל משנת 2025, מהלך שיסייע להפחית את פליטות הפחמן שלה ב95%.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת הסחר האלקטרוני העולמית eBay הכריזה על שורה של יעדי אקלים חדשים, כולל הפחתת פליטות גזי חממה בSCOPE1 וSCOPE2 ב-90% ופליטות בשרשרת הערך, כולל תחבורה והפצה ב -20% עד 2030. בנוסף החברה ציינה כי משרדיה ומרכזי הנתונים שלה יהפכו ניטרליים לפחמן עד סוף 2021.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ההשקעה הגדולה ביותר באירופה לייצור מימן ירוק מגיעה מחברת הכימיקלים INEOS שהודיעה על השקעה מתוכננת בתחום בסך יותר מ -2 מיליארד אירו.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית ההשקעות ROBECO התחייבה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית של תיק ההשקעות שלה בחצי עד 2030, עם יעד ביניים של 30% עד 2025. בנוסף, Robeco גם התחייבה "להגביר" את ההצבעה והמעורבות המוסדית שלה בקרב חברות מזהמות בפרוטפוליו שלה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברה (S)

JPMorgan Chase עדכנה כי ממנה פעולות לקידום שיוויון גזעי בלמעלה מ13 מיליארד דולר במהלך השנה האחרונה – כמחצית מהסכום עליו התחייבה בתכנית החומש שלה, המתמקדת בעיקר בקידום והרחבה של דיור בר השגה לקהילות מוחלשות, גידול כמות העסקים בבעלות מיעוטים ושיפור ההכלה הפיננסית שלהם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשל תאגידי (G)

טיוטה חדשה שפורסמה על ידי רשות הבנקאות האירופאית (EBA) מפרטת את כללי הדיווח החדשים בהם יצטרכו לעמוד מנהלי השקעות גדולים בEU,  ולפיהם הם יידרשו לפרט את דרכי ההצבעה שלהם בחברות בפורטפוליו שלהם עד סוף השנה הנוכחית.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

נכתב ע"י הדס גייר שפריר