ESG TAKE AWAY – 3.11.22
חדשות מהארץ
המשרד להגנת הסביבה מפרסם להערות הציבור את טיוטת הטקסונומיה הישראלית הירוקה לסיווג פעילויות כלכליות לפי השפעתן על מטרות סביבתיות. מטרת הטקסונומיה הישראלית לאפשר הגדרת השפעות סביבתיות ואקלימיות של פעילויות כלכליות, לאפשר השקעות חיוביות לסביבה ולאקלים ולמנוע Greenwash.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
המשרד להגנת הסביבה פרסם שורת תוכניות לקידום חוסן אקלימי ברשויות המקומיות, שנועדו לשם התחלת היערכות לאירועים שמביא משבר האקלים, עם תקצוב של 143 מיליון ש״ח במסלול הכללי, ועוד 47 מיליון ש״ח במסלול ייעודי לחברה הערבית.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
חברת כיל הגישה בקשה להיתר הרחבת היקף הזרמת המים מהאגן הצפוני של ים המלח לבריכה התעשייתית המשמשת את מפעלי ים המלח באמצעות תעלה דולפת שמזהמת את נחל צאלים, לטענתה – לצורך מניעת פגיעה בתיירות ובבתי המלון באזור עין בוקק.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
חדשות מהעולם
רגולציה ומדיניות
האיחוד האירופי:
המועצה האירופית הודיעה כי המדינות החברות בה הסכימו על כללי ביצועי אנרגיה מחמירים, שמטרתם צמצום פליטות פחמן ב-55% עד 2030, בהשוואה לרמות של 1990 (תכנית "Fit to 55"):
- לחייב את כל הבניינים החדשים לשנת 2030 להיות עם אפס פליטות
- לחייב את כל המכוניות והמשאיות החדשים שימכרו באיחוד האירופי להיות עם אפס פליטת עד 2035
המועצה האירופית הודיעה כי המדינות החברות בה הסכימו על עמדת המשא ומתן של האיחוד האירופי לקראת COP27, כולל קריאה לכלכלות הגדולות החברות בה להרחיב באופן מיידי את יעדי האקלים לטווח הקרוב, ולהגדיל את התמיכה במימון האקלים עבור מדינות מתפתחות.
רשות ניירות הערך והשווקים האירופית (ESMA) הודיעה כי הוסיפה לרשימת העדיפויות האסטרטגיות לפיקוח של האיחוד את נושא גילויי ESG, וכי המהלך מהווה צעד חשוב ביישום האסטרטגיה שלה לקידום מימון בר קיימא לשנים 2023-2028.
מועצת האיחוד האירופי הודיעה על אישור כללים חדשים שמטרתם קידום איזון מגדרי משופר במועצות המנהלים של חברות ציבוריות, כולל חובת דיווח שנתי של הייצוג המגדרי בדירקטוריון שלהן. על מנת שיאומצו לחוק, על הפרלמנט האירופי לאשר את הכללים, ולאחר מכן, יהיו למדינות שנתיים לאמץ את הצעדים.
ארה״ב
משרד האנרגיה האמריקני (DOE) הכריז על פרסים בסך 2.8 מיליארד דולר למימון פרויקטים להגדלת הייצור המקומי של סוללות וכלי רכב חשמליים ורשת החשמל. הצעד מהווה את השלב הראשון בתכנית להקצות כ7 מיליארד דולר עד 2028 במטרה לחזק את שרשרת אספקת הסוללות המקומית של ארה"ב.
ארה"ב והאיחוד האירופי הכריזו על התחייבות חדשה לתמיכה באנרגיה ירוקה באפריקה, במטרה לתמוך בצמיחה של אנרגיה בת קיימא באפריקה שמדרום לסהרה.
הרשות להתנהלות פיננסית (FCA), הרגולטור שאחראי על ההתנהלות של חברות שירותים פיננסיים ושווקים פיננסיים בבריטניה, חשפה סדרה של כללים חדשים, כולל הצגת תוויות קיימות של מוצרי השקעה ודרישות גילוי, במטרה לצמצם אירועי Greenwashing באמצעות הגזמה או מצג שווא של טענות ESG.
שרי האוצר של הG7 ונגידי הבנקים המרכזיים התחייבו לבחון את ההשפעות שיש למדיניות האקלים של מדינותיהם על מדינות מתפתחות (כגון מיסוי פחמן על מוצרים מיובאים), וציינו שיוזמה כזו צריכה להיות מאמץ כולל, ולא להיות מושקת על ידי מדינות G7 בלבד.
נורבגיה תדרוש מחברות בבעלות המדינה (כ70 חברות בעלות שווי של 113 מיליון דולר) להגדיר יעדי הפחתת פליטות מבוססי מדע, ויישום ודיווח על צעדים להפחתת פליטת גזי חממה הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך, בהתאם להסכם פריז.
פיננסי
בכיר בבנק המרכזי האירופאי (ECB) ציין כי 40 מיליארד אירו מההכנסה העולמית מסתמכת על הטבע ושפעילויות אנושיות הורסות את ההון הטבעי הזה, וכתוצאה מכך מגדילות סיכונים עבור היציבות הפיננסית הכללית. בנוסף ציין כי על הבנקים בגוש האירו לעמוד בכל ציפיות הפיקוח של הECB בנוגע לסיכוני האקלים עד סוף 2024 לכל המאוחר.
המשך נטישת מדינות את חברת Blackrock . גזבר מדינת מיזורי הודיע כי קרן הפנסיה של עובדי המדינה מכרה את כל אחזקותיה שמנוהלות ע״י Blackrock, בסכום כולל של כ-500 מיליון דולר, בטענה שהחברה נותנת עדיפות ל"אג'נדה פוליטית מעל האינטרסים הפיננסיים של הלקוחות שלהם".
Lloyds, הבנק הגדול בבריטניה, הודיע כי לא יממן יותר שדות נפט וגז חדשים, ובכך הופך לבנק הבריטי הראשון שמתחייב על כך. עם זאת, עדיין יתאפשרו הלוואות כלליות לחברות בענף.
הבנק הצרפתי BNP Paribas מואשם על ידי ארגוני סביבה באי ציות לחוק הצרפתי, שמחייב תאגידים ובנקים בין היתר למנוע הפרות סביבתיות, לאור היותה מממנת דלקי מאובנים. ובמידה והבנק לא יענה לדרישות הארגונים להפסיק מימון זה בתוך שלושה חודשים, הן יפנו את התיק לבית המשפט, במה שתהיה התביעה האקלימית הראשונה בצרפת המכוונת למוסד פיננסי פרטי.
Deutsche Bank חשף שורה של יעדים להפחתת הפליטות שלו במימון מספר מגזרים עתירי פחמן, כולל נפט וגז, ייצור חשמל, רכב ופלדה, המהוות את רוב פליטות Scope 3 שלו עד שנת 2030.
בנק Societe Generale חשף שורה של התחייבויות ESG ומימון בר קיימא, כולל יעד חדש להקצאת 300 מיליארד אירו עבור מימון בר קיימא עד 2025, יעדים להפחתת פליטות תיקים, והדרכות בנושא אחריות חברתית ל-100% מהצוות שלה.
רשות תקני הפרסום (ASA), שאחראית על רגולציית הפרסום בבריטניה, קבעה שפרסומות של HSBC ,המדגישות את הפעולות הממוקדות באקלים של הבנק, הן מטעות, שכן הן השמיטו מידע על המשך פעילות המימון של הבנק עבור תעשיות ועסקים עתירי פליטות. הבנק נצטווה שלא להציג שוב את המודעות, ולספק הקשר לתרומתו לפליטות גזי חממה (GHG) בתקשורת שיווקית עתידית שתכלול טענות סביבתיות.
המועצה הבינלאומית לתקני קיימות (ISSB) שתחת ה IFRS הודיעה על החלטתה כי דיווח על פליטות Scope 3,שמקורן בשרשרת הערך של חברה ומעבר לשליטתה הישירה, ייכלל כחלק מגילויי החברה הנדרשים תחת תקנים חדשים המפותחים על ידה, ושיכנסו לתוקף במהלך שנת 2023.