ESG TAKE AWAY – 27/3/22

חדשות מהארץ:

אסם – נסטלה התחילה באחרונה פיילוט של התקנת פאנלים סולריים על גגות של שמונה מהמשאיות שלה. המטרה השאפתנית של החברה היא להפחית 20% מצריכת הדלק ומהזיהום שהיא יוצרת ולהגיע לאפס פליטות עד 2050.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ספקית טכנולוגיות ההשקיה בטפטוף, N-Drip,  הישראלית, הודיעה על שת״פ עם ענקית המזון והמשקאות PepsiCo, שמטרתו לסייע לחקלאים ברחבי העולם לאמץ טכנולוגיית חיסכון במים וחקלאות בת קיימא על פני 10,000 דונם עד 2025.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד תציע לחקלאים בשווקים מתעוררים ביטוח אקלים במחיר עלות, ושיהיה נקוב במטבע יציב (stablecoin), בבלוקצ'יין ידידותי לסביבה. הפעילות הנה באמצעות קרן למונייד – עמותה שהקימה החברה כדי ליצור השפעה חברתית וסביבתית באמצעות טכנולוגיה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חדשות מהעולם:

מדיניות ורגולציה:

הרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC) הודיעה על פרסום הצעותיה לגילויי ודיווחי אקלים עבור חברות ציבוריות בארה"ב. ההצעות יחייבו לראשונה חברות אמריקאיות לספק מידע על סיכוני האקלים העומדים בפני עסקיהן, כיצד הן מתכננות לטפל בסיכונים אלו, מדדים המפרטים את טביעת הרגל האקלימית של החברות, כולל SCOPE 1, 2 ובמקרים מסוימים SCOPE 3 .

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

מזכ"ל האו"ם מתריע כי המשך השימוש בדלקי מאובנים יגרום קטסטרופה, וכי מדינות שממהרות לחפש תחליפים לנפט, לגז ולפחם הרוסיים בדמות מקורות אנרגיה מזהמים משלהן רק מחמירות את המצב, ובמקום זאת הן צריכות לפנות לאנרגיה ירוקה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

יותר מ100 חברים בפרלמנט האירופי חתמו על מכתב שנשלח לנציבות האירופית ובו הם מבקשים ממנה למשוך את הצעתה לכלול גז טבעי כחלק מהטקסונומיה הירוקה, דבר שיתמרץ השקעות בתחום, שכן זה עומד בניגוד לתכנית של הנציבות להפוך את אירופה לעצמאית מדלק מאובנים רוסי. לדבריהם: ״ אנחנו צריכים לעבור הרחק מגז מאובנים, ולהימנע מגידול בשימוש בו ע״י מעבר למקורות מתחדשים״

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) הציגה שורה של צעדים שלדבריה יסייעו בהפחתת הביקוש העולמי לנפט – העומד כיום על קרוב ל-100 מיליון חביות נפט ליום ולצמצם את צריכת הנפט ב-2.7 מיליון חביות ליום בתוך ארבעה חודשים (שווה ערך ליותר ממחצית מהיצוא של רוסיה). התוכנית גם תסייע להקל על מחירי הנפט הגבוהים הפוגעים בצרכנים, ולהפחית את התלות במשאבים רוסיים. בין הצעדים: הגבלת מהירות הנסיעה, שימוש מבוקר במיזוג אוויר, יום ללא מכוניות ומילוי אוויר בצמיגים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

סוכנות הדירוג S&P הודיעה על השעיית הפעילות המסחרית שלה ברוסיה ועל הסרת כל הדירוגים שלה על מנפיקים לפני ה-15 באפריל – הדד ליין של האיחוד האירופי, שהכריז על איסור על מתן דירוג אשראי לגופים משפטיים, ישויות או גופים שהוקמו ברוסיה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

בנאומה של איזבל שנבל, חברת ההנהלה של הבנק המרכזי האירופי, בפאנל בנושא "מדיניות מוניטרית ושינויי אקלים" היא ציינה שאנחנו נכנסים לעידן חדש של ״Climateflation, Fossilflation and Greenflation”. לדבריה, בניית עצמאות אנרגתית היא טובה אבל עלולה להביא לעידן של אינפלציה אנרגתית בשלושה ממדים: עליית מחירי מזון בגלל מזג אוויר קיצוני (Climateflation), עליית מחירי מתכות ומינרלים בגלל הביקוש לאנרגיה ירוקה (Greenflation), הסטת מימון של משקיעים ביצרני דלקים מאובנים, מה שגורר הקטנת היקפי פעילות שלהם ומעלה את מחירם (Fossilflation).

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ה NGFS, הגוף שמאגד בנקים מרכזיים רבים בעולם, הודיע כי יקדם מאמצים להתמודד עם ״הזרמות פיננסיות עוורות לטבע״, והזהיר שאי התחשבות בהשפעות סביבתיות לא רק מוביל להערכת חסר של סיכונים פיננסים הקשורים לטבע, אלא אף תורם להחמרתם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ממשלת קנדה הודיעה על השלמת הנפקת האג"ח הירוקות שלה, בסך 5 מיליארד דולר קנדי, ​​כדי לסייע במימון ההשקעות של המדינה בתשתיות ירוקות ובפרויקטים אחרים הקשורים לאקלים ולהגנה על הסביבה. על פי הממשלה, הביקוש לאג"ח היה גבוה, עם הזמנות של יותר מ-11 מיליארד דולר.

 לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מועצת העיר שיקגו החליטה על איסור בהשקעות עירוניות בחברות פחם, נפט וגז במאמץ להילחם בשינויי האקלים. הצעד נתמך על ידי ראש עיריית שיקגו, והגזברית שלה, המנהלת השקעות עבור העיר ובקרנות הפנסיה של שיקגו, ומפקחת על נכסים בסך 9 מיליארד דולר.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

 

יוזמות במגזר העסקי:

אמזון משיקה לראשונה בבריטניה (ובאירופה בכלל) חמישה כלי רכב כבדים חשמליים (HGVs) בצי המשלוחים שלה. חמשת כלי הרכב מחליפים מכוניות משא דיזל, וכתוצאה מכך מונעים פליטת 170 טון של CO2e. מדובר בראשונים מתוך תשעה טנדרים חשמליים הצפויים עד סוף שנת 2022, ומסמנים אבן דרך חשובה לקראת חשמול הצי שלה, המסייעים לעמידתה ביעד לספק 50% מהמשלוחים עם אפס פחמן נטו עד 2030.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ענקית הלוגיסטיקה DHL Group הודיעה שחתמה על שתיים מהעסקאות הגדולות ביותר אי פעם של דלק תעופה בר-קיימא (SAF), ותרכוש יותר מ-800 מיליון ליטר במהלך חמש השנים הבאות – כמות שתאפשר לה להימנע מפליטות פחמן דו חמצני שוות ערך לפליטת גזי חממה שנתית של 400,000 מכוניות נוסעים, או 12,000 טיסות ארוכות טווח.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברת האנרגיה האיטלקית Eni וחברת הטכנולוגיות והשירותים המובילה Air Liquide הכריזו על שותפות חדשה שמטרתה ליישם פתרונות לכידה, צבירה ותעבורה של פחמן כדי לסייע בהפחתת הפחמן של תעשיות שקשה בהן להיפטר מכך באזור הים התיכון באירופה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ענקית הקמעונאות Target חשפה בקליפורניה את חנות ״אפס האנרגיה״ הראשונה שלה, שתפיק יותר אנרגיה מתחדשת ממה שהיא משתמשת, ותבדוק חידושים להפחתת פליטות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברת הנפט, הגז והכימיקלים OMV הודיעה על השקת "אסטרטגיית 2030", המתארת ​​את התוכניות לעבור מייצור נפט וגז לדלקים מתחדשים ולפתרונות מעגליים ולהפוך לחברת אפס פליטות נטו עד 2050.

 לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

יוזמות במגזר הפיננסי:

Goldman Sachs Asset Management הודיעה על עדכונים למדיניות הצבעת ה-proxy שלה, ומעלה ציפיות מהחברות בהן משקיעה לדווח בנושאי אקלים ובתחומים אחרים הקשורים לקיימות. גולדמן הודיעה שהיא תתחיל להצביע נגד ועדות (ביקורת או אחרות), האחראיות לפקח על סיכוני ESG בחברות בעולם, ושלא מצליחות לחשוף נתונים מהותיים על פליטת גזי חממה, וזאת בכדי לסייע בקידום דיווחי פליטות לפני מועד החלת הכללים של הSEC (ושכתבנו עליהן מעלה).

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

מנכ"ל BlackRock, לארי פינק, פרסם את מכתב בעלי המניות השנתי שלו, תוך התמקדות משמעותית בהשלכות הפלישה הרוסית לאוקראינה. לפי פינק, בטווח הקרוב, זה צפוי להאט את ההתקדמות העולמית לכיוון אפס נטו, כאשר מדינות נאבקות למצוא מקורות אנרגיה חדשים, שעלולים להוביל לצריכה מוגברת של פחם, כמו גם נפט וגז. עם זאת, ההשפעה ארוכת הטווח עשויה להיות האצה במעבר למקורות אנרגיה נקיים יותר, כאשר מספר מדינות כבר מצביעות על תכניות לפנות למקורות אנרגיה מתחדשים כדי לבסס עצמאות אנרגטית.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

HSBC הודיעה על שורה של צעדים מרכזיים שתנקוט כדי לקדם את יעדי המימון הנטו לאפס, כולל התחייבות להפסקת מימון דלקים מאובנים, ובחינת תכניות המעבר של הלקוחות כדי להעריך האם לספק להן מימון.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

הבנק ההולנדי ING הכריז על סדרה חדשה של התחייבויות מימון בר קיימא, כולל תכניות להגדלת המימון של אנרגיה מתחדשת ב50% עד סוף 2025 והפסקת מימון פרויקטים של שדות נפט וגז חדשים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

מחקרים ודו״חות

 

על פי חישובי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה, העלייה בפליטות גזי החממה בין 2020 ל-2021 הייתה המהירה ביותר אי פעם, כשבשנה זו האנושות פלטה 36.3 מיליארד טונות של פחמן דו חמצני – הפליטה הגבוהה ביותר בהיסטוריה. רוב העלייה נובעת משריפת פחם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

גלי חום שתקפו את הקוטב הצפוני ואת הקוטב הדרומי בו זמנית במהלך סוף השבוע שעבר הזעיקו את מומחי האקלים: "מדובר באירוע חסר תקדים בקנה מידה היסטורי״. לא די בכך שבכל אחד מהם נרשם זינוק של עשרות מעלות בתקופה לא אופיינית של השנה, האירוע הסימולטני מגביר את החשש למצב הקרחונים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

בדו״ח הערכה שבצע ארגון InfluenceMap של 30 המוסדות הפיננסיים הגדולים בעולם נמצא שלמרות עלייה ביעדי אקלים ארוכי טווח ודיווח וולונטרי הקשור לאקלים על ידי קבוצות אלו, המוסדות הפיננסיים ממשיכים להראות חוסר פעולה משמעותי לטווח קצר מול משבר האקלים. כן נמצא שכל ה30 מוסדות אפשרו במצטבר לפחות 740 מיליארד דולר מימון לשרשרת הערך של ייצור דלק מאובנים בשנים 2020 ו-2021. המחקר סכם : סביר להניח שהמגזר הפיננסי ימשיך לאפשר פעילויות כלכליות שאינן מותאמת לתרחישי אקלים של 1.5 מעלות צלזיוס, כל עוד הם יישארו כדאיים מבחינה חוקית וכלכלית בטווח הקצר.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

בדו״ח שהוציא ארגון The Asian Transition Platform, שמאוגדים תחתיו גופי השקעה עם סך נכסים של 4.7 טריליון דולר, נמצא כי רק 9 מתוך 32 הבנקים הגדולים באסיה הציבו יעדי ״אפס פליטות נטו״ ארוכי טווח, וכי ״הם יותר אקטיבים בהנפקת מוצרי השקעה ירוקים מאשר ליישם מדיניות הכרחית שתסיט את ההון והמימון מתעשיות מזהמות״.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

דו״ח שהוציאה ממשלת בריטניה מגלה כי 94 מתוך החברות במדד ה FTSE 100 מינו דירקטורים מקבוצות מיעוט אתניות (בעוד שלפני 5 שנים הנתון הזה עמד על 50 חברות בלבד). בנוסף נכתב, כי בעוד החברות במדד הFTSE 240 חייבות לעמוד ביעד זהה עד 2024, כ55% מהן כבר עומדות בו.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

נכתב ע״י הדס גייר שפריר