ESG Take Away – 18/9/22

חדשות מהארץ

ממשלת ישראל אישרה את הצעת משרד האנרגיה בנושא אנרגיות מתחדשות, לפיה יוקם צוות ממשלתי רחב שיפעל לפתרון חסמים לקידום רשת הולכת החשמל, בכדי שניתן יהיה לקלוט עוד אנרגיה מתחדשת ולפזרה ברחבי הארץ. בנוסף, תיבחן האפשרות לחייב הקמת מתקני אנרגיה מתחדשת על כל בנייה חדשה, שאינה למגורים, ובשאר הפרויקטים של תשתית ובנייה שמקדמת הממשלה, וכן בנכסים ובתשתיות של החברות הממשלתיות, וכן יוקם צוות אנרגיות מתחדשות ברשויות המקומיות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

רשות החשמל פרסמה החלטה המסדירה את הכללים לפעילותם של מתקני ייצור מבוזרים, בפרט מתקנים סולאריים ומתקני אגירה. על פי האסדרה שפורסמה, יצרנים המקימים מתקני ייצור ואגירה מבוזרים יוכלו למכור חשמל לצרכנים באמצעות מספקים פרטיים או למנהל המערכת. לדברי יו״ר רשות החשמל: "ההחלטה שפורסמה היא שלב משמעותי נוסף במהפכה שעובר משק החשמל בשנים האחרונות והיא תאפשר שילוב של אנרגיות מתחדשות ומתקני אגירה בהיקפים משמעותיים״.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה תקצה לראשונה מאות מיליוני שקלים עבור מחקר בתחום משבר האקלים והקיימות ותגדיר אותו כנושא מרכזי בחמש השנים הקרובות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

שיעור החברות שבהן שליש מהדירקטוריון הן נשים עלה ל-22%, אך רחוק מהיעד שבו בכל הדירקטוריונים של החברות הציבוריות יהיו לפחות 35% נשים עוד ארוכה. נכון להיום, רק 26.5% מהדירקטורים הן נשים. בנוסף, רק ב־43 מהחברות הציבוריות, שהן 7.5% מהחברות, הדירקטוריון מורכב מ־50% נשים ומעלה. ע״פ יו"ר רשות ני"ע: "אין אף מוסדי בישראל עם אג'נדה להגדלת ייצוג נשי בדירקטוריונים"

לכתבה המלאה לחץ.י כאן 

חדשות מהעולם

 רגולציה ומדיניות

לראשונה אי פעם, משרד מבקר המטבע האמריקאי (OCC), שתפקידו לפקח על הבנק האמריקאי, מינה מנהל סיכוני אקלים, שתחת אחריותו יהיה הטיפול באיומים שיעמדו בפני מערכת הבנקאות הפדרלית בשל ההתחממות הגלובלית.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הבנק המרכזי האמריקאי (הFED), הודיע כי יערוך בחינה של דרישות ההון של הבנקים וכי בכוונתו לבצע ב2023 ניתוח של הסיכונים הפיננסיים ארוכי הטווח הקשורים לאקלים העומדים בפניהם. כך, בנאומו הראשון התווה מייקל בר, סגן יו״ר הפיקוח, אג'נדה שאפתנית שיכולה להוות טלטלה עבור המלווים הגדולים שנהנו ממגע קל יותר, כולל הקלה של כמה כללי הון, תחת החוק הקודם של הבנק המרכזי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 בפוסט שפרסמה מועצת היועצים הכלכליים של הנשיא (CEA) הבית הלבן הזהיר מפני העלויות הגדלות של אירועי מזג אוויר קיצוניים, וציינה כי ארה"ב חווה כעת, בממוצע, אסון מזג אוויר של מיליארד דולר לפחות בכל חודש.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

הפרלמנט האירופי הצביע בעד חוק של כריתת יערות ותמך בהצעה להכיל כללים שיבטיחו שמוצרים הנמכרים באיחוד האירופי לא יוצרו על אדמות כרותות או מושחתות, ושיצורם לא מפר זכויות האדם. חברי הפרלמנט גם הצביעו בעד הרחבת הכללים כך שיכסו מוסדות פיננסיים להבטחה שפעילויות בנקאות, ביטוח והשקעות לא יתמכו בפרויקטים הקשורים לכריתת יערות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הצעת חוק ״שינויי האקלים״ של אוסטרליה להפחתת הפליטות במדינה, אושרה באופן סופי על ידי הסנאט. החוק החדש כולל יעדים למדינה להפחית את פליטת גזי החממה (GHG) ב-43% עד 2030, בהשוואה לרמות 2005, ולהשגת אפס פליטות נטו עד 2050.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

העיר הולנדית הארלם (Haarlem) תהפוך לעיר הראשונה בעולם האוסרת פרסומות של מוצרי בשר בשטחים ציבוריים, זאת במאמץ להפחית את צריכתם ואת פליטות גזי החממה הנובעות מכך.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

 

יוזמות פיננסיות

 

סוכנות הדירוגS&P  הכריזה על השקת מערך ציוני חשיפה לסיכונים פיזיים הקשורים לשינויי אקלים, ומערך נתונים פיננסיים שמשקפים את העלות הכספית העתידית החזויה של שינוי החשיפה למפגעים, כאחוז משווי הנכסים החשופים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית ההשקעות  BlackRock דחתה את ההאשמות של גורמים רפובליקנים לפיהם היא רודפת אחר אג'נדה ממוקדת אקלים שאינה תואמת את האינטרסים הפיננסיים של לקוחותיה. במכתב תגובה טענה החברה כי ההאשמות מבוססות על "תפיסות שגויות", וכי האג'נדה של הפוליטיקאים עשויה לשלול מהמשקיעים את היכולת לממש הזדמנויות השקעה משכנעות ולהשפיע על התשואות שלהם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הבנק המרכזי האירופאי, ה ECB, פרסם מאמר החושף הבדלים גדולים בין סוכנויות הדירוג השונות בנוגע למתודולוגיות ונוהלי הגילוי של סיכון שינויי אקלים, מה שמקשה על הערכת ההשפעה של סיכונים אלו על דירוגי האשראי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יוזמות עסקיות

 

חברת ההלבשה וציוד המחנאות Patagonia הודיעה על רה-ארגון לפיו כל הרווחים השוטפים שלה ברחבי העולם יופנו לטובת השקעה באיכות הסביבה וביוזמות שנועדו להיאבק בשינויי האקלים ולפעול נגד זיהום ובעד מגוון ביולוגי.  לפי ההערכות, הארגון מחדש יזרים כ-100 מיליון דולר מדי שנה מרווחי פטגוניה למטרות סביבתיות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קמעונאית האופנה H&M ורשת מוצרי הספורט Decathlon התחייבו בפני רשות ההולנדית לצרכנים ושווקים  (ACM)  להסיר תוויות הקשורות לקיימות מהמוצרים ומהאתרים שלהן, לשפר את השימוש שלהן בהצהרות לגבי קיימות בעתיד, וכן לתרום למטרות ברות קיימא, "כדי לפצות על השימוש שלהם בתביעות קיימות לא ברורות ולא מבוססות מספיק".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת הכרייה והמתכות העולמית, Rio Tinto, וקבוצת Volvo הכריזו על שותפות חדשה שמטרתה לקדם את יעדי האקלים של כל חברה באמצעות אספקת חומרים דלי פחמן ופתרונות ממוקדי קיימות. במסגרת השותפות האסטרטגית החדשה, Rio Tinto תספק מוצרים בעלי צריכת פחמן נמוכה לקבוצת Volvo ותבצע ניסוי בפתרונות הובלה אוטונומיים ברי קיימא של קבוצת Volvo.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת הייעוץ McKinsey וענקית הטכנולוגיה Microsoft הודיעו על יצירת פתרון טכנולוגי משולב חדש שמטרתו לסייע לארגונים לתכנן ולבצע אסטרטגיות דה-קרבוניזציה ע״י חישוב טביעת הרגל הפחמנית הכוללת של הארגונים שלהן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת הרכבות Union Pacific Railway הודיעה על השלמת הנפקת אג"ח ירוקה של 600 מיליון דולר למימון השקעותיה לצורך הפחתת פליטות, ולצורך עמידה בהתחייבותה להשיג פליטת גזי חממה אפסית נטו עד 2050.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

גל של תביעות נגד גוגל:

  • תביעת הגבלים עסקיים נגד אלפבית, שהגישו 16 מדינות בארה״ב, בטענה שגוגל ביצעה מניפולציות בשוק הפרסום שהיא מנהלת.

  • בית משפט באיחוד האירופי אישר את פסק הדין בתיק הגבלים עסקיים נגד גוגל שמתנהל מאז 2015. לפי האיחוד, גוגל השתמשה במערכת ההפעלה שלה כדי לדחוק מהשוק מתחרות. הקנס שעליה לשלם הוקטן, עומד על 4.1 מיליארד דולר.

  • שתי תביעות יוגשו בבתי משפט בבריטניה ובהולנד בקרוב ע״י הוצאות לאור בטענה שגוגל ניצלה לרעה את כוחה בשוק הפרסום הדיגיטלי. התביעה דורשת פיצויים של 25 מיליארד יורו

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מדינת קליפורניה הגישה תביעה נגד Amazon על פגיעה בתחרות בטענה  שהדרישה שלה מסוחריה שלא למכור את מוצריהם במחירים נמוכים יותר במקומות אחרים פוגעת קשות בתחרות. קליפורניה דורשת מבית המשפט להורות לאמזון לחדול מהפרקטיקה האנטי-תחרותית ולחייבה בפיצוי

 לכתבה המלאה לחץ.י כאן 

יוזמות והתארגנויות

קואליציה רחבה של ארגונים ממוקדי אקלים יצאו בדרישה לבנקים המרכזיים להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותם כדי להתמודד עם שינויי האקלים ואובדן המגוון הביולוגי, כולל דרישות לשילוב שיקולי אקלים ומגוון ביולוגי במדיניות מוניטרית ורגולציה פיננסית.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 קבוצת המשקיעים המוסדיים בנושא שינויי אקלים (IIGCC), עם נכסים כוללים מנוהלים של 51 טריליון דולר,  פרסמה מתווה של ״מסגרת השקעות לחוסן אקלימי״ (CRIF), שלאחר אישורה והשלמתה הסופי היא תהווה  תסייע לחברות ליישר את תיקי ההשקעות שלהן עם המאמצים להכין את העולם לסיכוני אקלים פיזיים תכופים וחמורים יותר. לדבריהם "הבנה של כושר ההסתגלות של נכסים בתיק תהיה הכרחית, כמו גם התחשבות גוברת בטיפול בסיכון למערכות שבהן הם פועלים".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

מחקרים ודו״חות

 

ע״פ מחקר חדש, יעדי הפחתת פליטות של תאגידים במדינות G7 הם שאפתניים מספיק כדי ליישר קו עם הגבלת עליית הטמפרטורה הממוצעת העולמית ל-2.7 מעלות צלזיוס, גבוה בהרבה מהשאיפה של 1.5 מעלות צלזיוס של הסכם פריז, הדרושה כדי למנוע את ההשפעות המשמעותיות ביותר של ההתחממות הגלובלית.

 

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מסקר חדש בנושא ניהול סיכונים פיננסים, שפרסם Global Association of Risk Professionals (GARP), עולה שבנקים ומוסדות פיננסים אחרים נמצאים במסע גיוס כדי להבין טוב יותר את סיכוני האקלים שלהם. בין יתר הממצאים עולה כי במהלך השנתיים האחרונות, 67% מהחברות דיווחו על "עליות משמעותיות" בעובדים הממוקדים בסיכון אקלים, וכ-40% מצפים לגייס עובדים נוספים במהלך השנתיים הקרובות.

 לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מנתונים של S&P Global עולה, כי סיכוני אקלים פיזיים, כמו מזג אוויר קיצוני וגלי חום ממושכים, צפויים לפגוע בנכסים של 92% מהחברות הגדולות העולמיות עד שנות ה-2050, עם צפי לעלייה ל98% עד 2090.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן