ESG TAKE AWAY – 20/11/22
ידיעות מהארץ
ישראל הציגה את הפרויקט החדש והמשמעותי ביותר שלה בתחום האקלים — מפות היערכות לאומית לסיכוני אקלים של הרשויות. המפות יאפשרו לרשויות המקומיות לקבל נתונים מדויקים לגבי מידת ההתחממות הצפויה באזורן, מהן האוכלוסיות הפגיעות שיושפעו ממנה וכיצד להיערך בהתאם.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
לראשונה משרד האוצר פרסם תכנית עבודה להנפקת אג״ח ירוק, שיתמוך ביעדי האקלים שלה ויסייע במימון שלל פרויקטים כגון תחבורה נקייה, אנרגיה מתחדשת, כלכלה מעגלית ועוד. האג״ח קבל את הדירוג הגבוה ביותר – Dark Green. בנוסף, ישראל תצטרף ליוזמה האמריקאית להפחתת פליטות הפחמן הממשלתיות.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
הממשלה החליטה כי כל משרדיה יחויבו להגיש עד סוף 2023 תוכנית היערכות למשבר האקלים, בהתאם לתרחישי ייחוס לשינויי אקלים שיוכנו על ידי רשות החירום הלאומית והמשרד להגנת הסביבה. החלטה דומה התקבלה בממשלה לפני כארבע שנים אך לא יושמה, שכן לא נקבע בזמנו תאריך יעד להגשת התוכנית.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
ישראל, ירדן, איחוד האמירויות וארה״ב חתמו על מזכר הבנות להמשך קידום יוזמה אזורית במסגרתה תגדיל ישראל את מכירת המים לירדן לכדי 200 מלמ"ק בשנה, תמורת רכישת חשמל סולארי משדה ייעודי שיוקם על ידי חברה אמירתית בשטחה של הממלכה הירדנית, בהיקף של 600 מגה וואט בשנה.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
ישראל וגרמניה חתמו על הסכם שת״פ לשנים הקרובות בקידום פרויקטים בתחומים של ביטחון אנרגטי, אנרגיות מתחדשות בדגש על רשת החשמל, אגרו-וולטאי, גז טבעי והתייעלות באנרגיה במרחב העירוני.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
הפיקוח על הבנקים פרסם הרחבת הגילוי לציבור של תאגידים בנקאיים בנוגע לפעילותם בתחומי סביבה, חברה וממשל (ESG), כולל מעורבות הדירקטוריון בנושאים אלו.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
רשות ניירות ערך פרסמה הצעה להערות הציבור, הכוללת חובת גילוי בנושא גיוון מגדרי בדירקטוריון. לפי ההצעה, חברות ציבוריות, מנהלי קרנות נאמנות וחברות ניהול תיקים גדולות יצטרכו לערוך גילוי נפרד, שיפרט את מספר הדירקטורים מכל מגדר ושיעורם מסך חברי הדירקטוריון, לצד הצגת המדיניות שלהם בנושא הגיוון המגדרי.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
חדשות מהעולם
רגולציה ומדיניות
ארה״ב:
ממשל ביידן הודיע על פרסום מפת דרכים לפתרונות מבוססי טבע – פעולות להגנה, ניהול בר-קיימא ושיקום מערכות אקולוגיות טבעיות, כולל עדכון מדיניות ומימון לנושאים אלו. זאת, לצד אתגרים שעומדים בפני התכנית: מודעות ומימון לא מספקים ומכשולים רגולטורים.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
ממשלת ארה״ב, הקונה הגדולה בעולם של סחורות ושירותים, ובעלת שרשרת אספקה שמהווה מקור עיקרי לטביעת הרגל הפחמנית שלה, הכריזה על הצעת חוק חדשה שתחייב את ספקי הממשל לחשוף פליטות ונתוני סיכונים פיננסיים הקשורים לאקלים, וכן להגדיר יעדי הפחתת פליטות מבוססי מדע.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
ממשל ביידן פרסם תכנית פעולה מעודכנת, הכוללת יותר מ-20 מיליארד דולר בהשקעות חדשות כדי לפעול להפחתת פליטות מתאן בארה"ב.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
ממשל ביידן הודיע כי חתם על העסקה הראשונה אי פעם לספק מקור אנרגיה נטולת פחמן ב-100% (CFE) על בסיס 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע (24/7), בהתאם לצו שנחתם בדצמבר, ושכלל דרישה להפעיל את כל המתקנים הפדרליים עם 100% חשמל ללא זיהום פחמן עד 2030.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
קבוצה של סנאטורים רפובליקנים שלחה מכתבים ליותר מ-50 משרדי עורכי הדין הגדולים בארה"ב, והזהירה אותם מהייעוץ שהם מספקים ללקוחות בנוגע ליוזמות ESG, שכן הוא עלול לעמוד כנגדם במידה והקונגרס יחקור הפרות של הגבלים עסקיים הקשורים לESG.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
האיחוד האירופי:
לדברי נשיאת נציבות האיחוד האירופי, אורסולה פון דר, האיחוד האירופי שואף להגביר משמעותית את הפריסה של אנרגיה מתחדשת, במטרה להפעיל שיא של GW 100 של קיבולת מתחדשת בשנה הבאה (זאת לאחר יותר מהכפלת הפריסה ב-2022 ל-GW 50), כחלק מתכנית ה-REPowerEU של האיחוד האירופי (אסטרטגיה להפחתת התלות האירופית בדלקים מאובנים רוסיים באמצעות צעדים הכוללים פריסת קיבולת אנרגיה מתחדשת ונקייה, בהשקעה של כ300 מיליארד יורו).
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
הנציבות האירופית הודיעה על צעדי חירום להאצת פריסת אנרגיה מתחדשת, כולל סיווג תחנות הכוח המתחדשות כ "אינטרס ציבורי גובר״ בכדי לאפשר היתרים מואצים ומיידים להתקנת ציוד סולארי על מבנים מלאכותיים, חידוש של תחנות כוח אנרגיות מתחדשות ופריסה מהירה יותר של משאבות חום.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
הנציבות האירופית הודיעה כי תשקיע 3 מיליארד אירו בפרויקטים בתחום הקלינטק שמטרתם לתמוך באנרגיה ובהפחתת פחמן תעשייתית, וכן להאיץ את העצמאות האנרגתית של האיחוד האירופי.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
מחוקקים בפרלמנט האירופי ובמועצה האירופית הודיעו כי הסכימו לחקיקה הקובעת הפחתת פליטות מחמירה יותר של 40% עד 2030 (לעומת יעד הפחתה נוכחי של 29%) על ידי המדינות החברות במספר מגזרים, כולל תחבורה ימית, בניינים, חקלאות, פסולת ותעשיות קטנות המהווים 60% מסך הפליטות של האיחוד האירופי.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
צעדים גדולים לקראת הקמת מערכת דיווח קיימות חדשה באירופה:
-
הפרלמנט האירופי אמץ ברוב גדול את תקנות הדיווח על קיימות תאגידית (CSRD). ההצבעה מכינה את הקרקע לשינוי והרחבה דרמטית של דיווח הקיימות בקרב חברות באיחוד האירופי שיתחילו להיות מיושמים עד תחילת 2024, כולל הרחבה משמעותית של מספר החברות הנדרשות לספק גילויי קיימות ליותר מ-50,000 וכן דרישות דיווח מפורטות יותר על השפעות החברה על הסביבה, זכויות אדם וסטנדרטים חברתיים וסיכונים הקשורים לקיימות.
לכתבה המלאה לחץ.י כאן
-
קבוצת הייעוץ הפיננסי האירופי (EFRAG) אישרה את הגרסה הסופית של תקני הדיווח על קיימות באירופה.