ESG Take Away – 12.4.22

חדשות מהארץ:

ע״פ הדו"ח השנתי של בנק ישראל, ישראל תתקשה לעמוד ביעדי הפחתת הפליטות שקבעה לעצמה. ע״פ הדו״ח, אם לא ייעשה שימוש באנרגיה גרעינית, לא תהיה דרך לעמוד ביעדים של ועידת גלזגו. בנוסף, הדו״ח קובע כי כלי המדיניות שכבר אומצו אינם מספיקים ומציע להטיל מס פחמן מהותי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

אוניברסיטת בן גוריון היא המוסד האקדמי הראשון בישראל שמתחייב למשוך את השקעותיו, שעומדות על סך של 3 מיליארד ש״ח, מדלקי מאובנים , ולנהל אותן במכשירי השקעה הפועלים לפי עקרונות ESG, לצד הגדלת ההשקעות באנרגיות מתחדשות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

אוניברסיטת חיפה מכריזה על חזון חדש המחויב לקיימות חברתית וסביבתית, בהתאם לSDG’s  . האוניברסיטת מתחייבת לקדם יעדים אלו בראש ובראשונה באמצעות המחקר, ההוראה והמעורבות בקהילה, כמו גם דרך התפעול השוטף של האוניברסיטה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הבורסה לניירות ערך פרסמה לראשונה דו"ח ESG, במסגרתו נמצא כי כיום רק כרבע מ- 125 החברות הכלולות במדד הדגל ת"א-125 מפרסמות דוחות ESG, (לעומת כ- 90% מהחברות הכלולות במדד 500S&P).

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

תכתובת פנימית הנוגעת לטיוטת ״חוק האקלים״ ממחישה כיצד פקידים במשרד האוצר מוחקים ומשנים את סעיפי החוק במטרה לסייע למדינה לחמוק מהתחייבות לעמידה ביעדי פליטות הפחמן. בין היתר, נמחקו מהצעת החוק סעיפים משמעותיים: דרישת החוק לקביעת יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לשנת 2030 ו-2050, האפשרות שהמשרד להגנת הסביבה יוכל לקבוע תכנית לאומית להפחתת פליטות גזי חממה בכל חמש שנים, וכן הסעיף שמחייב את כל משרדי הממשלה והרשויות הציבוריות להכין תכנית היערכות למשבר האקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חוקרים מאונ' תל-אביב גילו מוטנט של אצה המאפשר ייצור מימן ירוק בסדרי גודל תעשייתיים. מדובר בפריצת דרך משמעותית שתאפשר לראשונה ביצוע מחקרים הנדסיים העוסקים בתיעוש תהליך יצור מימן ירוק.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בדו״ח אמריקני חדש שבו נבחנה תעשיית הקלינטק מוקמה תל אביב במקום השני מכלל אזורי העולם – ומוצבה כאחת מבירות הקלינטק העולמיות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חדשות מהעולם:

מחקרים ודו״חות :

לפי דוח מדעני האו"ם (IPCC) האנושות עלולה לחמם את כדור הארץ ביותר מ-3 מעלות אם לא תפעל באופן מיידי להפחתת פליטות גזי החממה. למרות הבטחות הפוליטיקאים, פליטות גזי החממה עולות, ו-10% ממשקי הבית העשירים בעולם אחראים כמעט למחצית הפליטות. בנוסף, הדו״ח קובע כי יש צורך גובר בטכנולוגיות חדשות, לרבות דלק מימן ולכידה ואחסון פחמן, וכן צוין כי ההשקעה במעבר לכלכלה דלת פחמן צריכה לגדול לפחות פי שישה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 מדיניות ורגולציה:

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרס, הכריז על השקת קבוצת מומחים חדשה שתפקידה לפתח סטנדרטים, עד סוף 2022, שישמשו לקביעה, מדידה ומעקב אחר התחייבויות אפס נטו של ״ישויות לא-מדינתיות״, החל מעסקים ומשקיעים ועד לערים ואזורים, זאת על רקע ריבוי התחייבויות של חברות להשיג "נטו אפס" בעסקיהן, והבטחות ״תיק אפס נטו״ של משקיעים רבים, אך עם מעט בהירות לגבי ההגדרות והמדידה של יעדים אלו.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הנציבות האירופית הודיעה על חבילת הצעות שמטרתה לשפר את פרופיל הקיימות של כמעט כל המוצרים ברחבי האיחוד האירופי, ולהפוך אותם ליותר ידידותיים לסביבה, מעגליים וחסכוניים באנרגיה במהלך מחזור החיים שלהם, וכן להציג כללים אפשריים חדשים שיאפשרו לצרכנים לקבל מידע טוב יותר על כך. ההצעות מכסות מערך רחב של מוצרים פיזיים וכוללות בין השאר את תחום הטקסטיל ובנייה.

ולכתבה המלאה לחץ.י כאן

The Platform on Sustainable Finance, קבוצת מומחים של הנציבות האירופית שמייעצת בפיתוח מדיניות פיננסית בת קיימא, פרסמה דו"ח חדש עם המלצות להרחבה משמעותית של הטקסונומיה של האיחוד האירופי, הוספת קטגוריות לפעילויות כלכליות עם השפעה כלכלית מזיקה משמעותית, כמו גם לאלה עם ביצועים בינוניים או השפעה כוללת נמוכה, במטרה לתמרץ תזרימי מימון והשקעות לאזורים הזקוקים בדחיפות לשיפור ביצועים סביבתיים, או ליציאה מאלה שאינם יכולים לבצע מעבר אקלים, ולהביא מגוון רחב יותר של פעילויות כלכליות במסגרת הטקסונומיה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הרשות האירופית לביטוח ולפנסיה תעסוקתית (EIOPA), הרגולטור הפיננסי המתמקד בביטוח ובפנסיה של האיחוד האירופי, הודיעה על השקת מבחן הלחץ האקלימי הראשון שלה, שמטרתו לבחון את עמידותם של מוסדות במגזר ההשקעות הפנסיוניות בפני סיכונים הקשורים למעבר לכלכלה דלת פחמן. תוצאות המבחנים צפויות להתפרסם בדצמבר 2022.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשלת בריטניה פרסמה את אסטרטגיית אבטחת האנרגיה החדשה שלה, המתארת ​​את תכניותיה להגביר את עצמאותה האנרגטית ארוכת הטווח, תוך הגדלת אנרגיה נקייה ובמחיר סביר. האסטרטגיה כוללת יוזמות להאצת הפיתוח של אנרגיה מתחדשת ומימן, תוך קביעת תפקיד משמעותי לאנרגיה גרעינית וגם הגברת הפקת הנפט והגז בטווח הקרוב.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

עוד בבריטניה…בתכנית האסטרטגית שלה ל3 שנים הקרובות, הרשות להתנהלות פיננסית בבריטניה (FCA) הוסיפה אמצעים להתמודדות עם נושא ה ׳Greenwashing׳ כחלק ממדדי הביצוע העיקריים שלה לשנה הקרובה, וכחלק מתכניות רחבות יותר לטפל בנושאי ESG תחתיה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשלת קנדה הודיעה על פרסום 'תכנית הפחתת פליטות 2030' שלה להשגת יעדי הביניים האקלימיים שלה. התכנית מכסה מערך רחב של יוזמות, החל מתמחור פחמן והרחבת אנרגיה נקייה, לפיתוח לכידת פחמן, ותמריצים לרכבים ללא פליטת פליטות, מספקת יעדים למגזרים בעלי פליטות גבוהות, ומציגה תכנון של למעלה מ-9 מיליארד דולר להשקעות בתחום.

בנוסף, פרסום התקציב של הממשלה הפדרלית חשף שהיא תדרוש מבנקים וחברות ביטוח לספק גילויים על הסיכונים והחשיפות הקשורות לאקלים שלהם החל משנת 2024, וכן תוכניות לקידום הנפקת אג"ח ירוקה חדשה בשנה הקרובה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

שוודיה תכלול מעקב אחר פליטות מבוססות צריכה ביעדי האקלים שלה, מה שהופך אותה למדינה הראשונה בעולם שעושה את הקפיצה לתחום של דיווח פליטות מעבר לים, שכן נכון להיום, יעדי אקלים לאומיים מסתמכים על דיווח על הפליטות שנוצרות בשטח של מדינה. נציין, שההערכות מדברות על כך שכ-22% מפליטות ה-CO2 העולמיות נובעות ממוצרים המיוצרים במדינה אחת ונצרכים במדינה אחרת.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הסנאט של מדינת קנטאקי בארה״ב העביר חקיקה (שכעת ממתינה לתשובת בית הנבחרים) שתמנע מממשלת המדינה לעשות עסקים עם חברות פיננסיות שהחליטו לצמצם את השקעותיהן בדלקים מאובנים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יוזמות במגזר הפיננסי:

שישה מוסדות פיננסיים עולמיים מובילים, כולל BOA, BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole CIB, Societe Generale ו-Standard Chartered, הודיעו על שותפות חדשה, שמטרתה לסייע בהפחתת הפחמן בסקטור התעופה, ע״י הגדרת מסגרת פיננסית מותאמת לאקלים. המסגרת תכלול הערכת פליטות כתוצאה מההלוואות שלהם לתעופה, עבודה עם לקוחות לדווח על פליטות, ולממן פתרונות דלי פחמן והשקעות בטכנולוגיות חדשות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת ניהול ההשקעות הגלובלית Schroders הודיעה ​​על השקת ה ׳Engagement Blueprint׳ – החזון והגישה שלה ליצירת קשר עם חברות פורטפוליו בשורה של נושאי קיימות מרכזיים, החל מסיכוני אקלים ועד זכויות אדם. בנוסף, Schroders הודיעה כי תוסיף יעדי מעורבות חדשים בתחומי קיימות עבור מנהלי ההשקעות שלה במניות ובאג"ח ועל האנליסטים שלה, שיהוו חלק מיעדי הביצועים האישיים שלהם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

Bank of America חשף כי הוא יותר מהכפיל את פעילותו הפיננסית בת-קיימא בשנת 2021, והגיע לשיא כל הזמנים עם 250 מיליארד דולר הון שגויס למימון פרויקטים ירוקים וחברתיים המתואמים ל-SDG של האו"ם. הקפיצה בפעילות המימון באה בעקבות ההתחייבות שנתן הבנק בשנה שעברה לגיוס ומימון בר קיימא של 1.5 טריליון דולר עד 2030.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

ענקית הפנסיה Calstrs עדכנה כי תחל לפעול יותר כנגד חברות שאין להן נשים בהנהלה או שלא מדווחות על פליטות האקלים שלהן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

ענקית ההשקעות, הפנסיה והביטוח Scottish Widows הודיעה על עדכון למדיניות הESG שלה, במסגרתה תוסיף לרשימת ההחרגות גם השקעות בחברות טבק, וכן תחמיר את כללי ההשקעה בדלקים מאובנים. בהתאם למדיניות החדשה, החברה תמכור השקעות בשווי 1.5 מיליארד ליש"ט מהתיקים שלה. 

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

 הבנק העולמי הנפיק את -"Rhino Bond" המכשיר הפיננסי הראשון בעולם המוקדש להגנה על המין הנכחד של הקרנף השחור בסך 150 מיליון דולר. התשלום למשקיעים יהיה תלוי בהגדלת מספר הקרנפים השחורים בשתי שמורות בדרום אפריקה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

יוזמות במגזר העסקי:

 פפסיקו וספקית הפתרונות הדיגיטליים של אנרגיה ואוטומציה ממוקדת קיימות Schneider Electric הכריזו על השקת שת״פ חדש שמטרתו לטפל בהשפעת האקלים של שרשרת האספקה ​​של ענקית המזון והמשקאות על ידי סיוע לספקים שלה, במיוחד לעסקים קטנים, לגשת לאנרגיה מתחדשת. שיתוף הפעולה החדש נועד לחזק את האימוץ של חשמל מתחדש וליצור מערכת מזון חסכונית יותר בפחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

ענקית התרופות Sanofi הודיעה על הנפקת האג"ח הצמודה לקיימות הראשונה שלה בסך 650 מיליון אירו, כאשר עלות החוב תהיה קשורה לביצועי החברה בהשגת יעדיה לשיפור הגישה לתרופות במדינות בעלות הכנסה בינונית ונמוכה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

עובדי מחסן של AMAZON בניו יורק הצביעו בעד התאגדות במסגרת איגוד מקצועי חדש. הדבר מהווה ניצחון היסטורי שמעניק לתנועת העובדים דריסת רגל ראשונה בפעילות חברת אמזון בארה"ב.

לכתבה המלאה לחץ.י כאןֿ

נכתב ע״י הדס גייר שפריר