ESG TAKE AWAY – 27.10.21

חדשות מהארץ.

סביבה (E)

דו"ח חמור של מבקר המדינה מצביע על כשלים מהותיים ואי יישום של שורה ארוכה של תכניות להתמודדות עם משבר האקלים ומעבר לאנרגיות מתחדשות בישראל . ע"פ הדו"ח, התגברותם והחמרתם של אירועי קיצון אקלימיים לצד שינויים בדפוסי האקלים, עלולים לגרום לנזק ניכר לכלכלה וטומנים בחובם "סיכון לביטחון הלאומי של ישראל במגוון תחומים", אך בניגוד לנדרש בהחלטות ממשלה מ-2009 ו-2018, לישראל אין תכנית פעולה לאומית מתוקצבת ובת ביצוע להיערכות לשינויי אקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

הממשלה תדון בתוכנית ראשונה מסוגה "100 צעדים להתמודדות עם משבר האקלים" שהיקפה 15.5 מיליארד שקלים, ושותפים לה 14 משרדי ממשלה. מדובר בתוכנית שתיישם בפועל את האסטרטגיה של המשרד להגנת הסביבה למעבר לכלכלה דלת פחמן והיערכות למשבר האקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הסגל האקדמי באוניברסיטאות תל אביב, בן גוריון, העברית, בר־אילן ובמכון ויצמן שלחו מכתב לחברות הפנסיה, בדרישה לאפשר מסלול השקעה נקי מתעשיית הדלקים הפוסיליים. פניית המרצים והחוקרים היא צעד ראשון של פורום "אקדמיה למען האקלים" שהוקם  במטרה לעורר את הקהילה האקדמית לפעול לבלימת משבר האקלים . ע"פ הפורום "אין זה ראוי שחסכונותינו הפנסיוניים, שמטרתם הבטחת עתידנו הכלכלי, יושקעו בתעשייה שמחבלת בעתיד זה"

ממשל (G)

רשות ניירות ערך השיקה את "פורום 35+" להגדלת ייצוג של נשים בדירקטוריון, במסגרתו שואפת הרשות כי עד לשנת 2028 נשים יהוו למעלה מ-35% בהרכב הדירקטוריונים של לפחות 50% מהתאגידים המדווחים, חברות ניהול קרנות נאמנות המנהלות מעל חמישה מיליארד שקל ומנהלי תיקים גדולים המפוקחים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חדשות מהעולם:

סביבה (E)

ממשלות ורגולציה

המועצה לפיקוח על היציבות הפיננסית של ארה"ב (FSOC), בראשות שרת האוצר ג'נט ילן, פרסמה דו"ח חדש וחריף המזהה את שינויי האקלים כאיום מתגבר על היציבות הפיננסית של ארה"ב, וקוראת לסוכנויות הפדרליות לנקוט בפעולה כדי להתמודד עם האיום. מדובר באזהרה הבוטה ביותר שפרסמה ארה"ב עד כה מפני עליית הטמפרטורה ועליית פני הים, והנזקים שהן עלולות לגרום לכלכלה. הדו"ח עשוי להוביל לשינויים משמעותיים בסוגי ההשקעות שמבצעים בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ערב הסעודית, היצואנית הגדולה בעולם של נפט, הכריזה על יעד לאומי להשיג אפס פליטות נטו עד 2060, יחד עם תכניות להצטרף למאמצים עולמיים לצמצם את פליטות המתאן. מנהיג המדינה, הנסיך מוחמד בן סלימאן, הצהיר כי היוזמות המתוכננות על ידי המדינה יצמצמו 278 מיליון טונות של פליטת פחמן מדי שנה עד 2030, ויכללו השקעות של כמעט 190 מיליארד דולר.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון, הכריז על יעד חדש למדינה להגיע לאפס פליטות נטו עד 2050, תוך שהוא מתווה תכנית הנשענת במידה רבה על השקעות ופיתוח טכנולוגיות, ולא על חקיקה ומסים להשגת יעדי האקלים. לפי משרד ראש הממשלה, התוכנית שואפת לשמר את התעשיות במדינה במהלך המעבר, מבלי לסכן מקומות עבודה, לשמור על מחירי אנרגיה נמוכים ולבסס את אוסטרליה כמובילה בטכנולוגיות לפליטות נמוכות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

ניו זילנד העבירה את החוק הראשון בעולם המחייב ארגונים פיננסיים לחשוף סיכונים והזדמנויות הקשורות לאקלים החל משנת 2023.  

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

פיננסים

קרן הפנסיה הגדולה ביותר במגזר הציבורי של אירופה,ABP , המנהלת 458 מיליארד יורו, הודיעה שהיא תפטר מאחזקותיה בחברות דלקי מאובנים עד הרבעון הראשון של 2023. מדובר על אחזקות בסך יותר מ-15 מיליארד יורו.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

קבוצה של משקיעים קנדיים, המייצגים נכסים בסך 5.5 טריליון דולר, קבעה שורה רחבה של דרישות מחברות מוחזקות על ידן להתיישר עם יעדי האקלים הגלובליים, כולל קביעת יעדים, חשיפה ופעילויות לובינג בנושא.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברת ניהול ההשקעות Fidelity  הודיעה על השקת מדיניות ההשקעות האקלימית החדשה שלה, יחד עם יעדים לצמצם את הפליטות בחצי בתיק שלה, בה מנוהלים נכסים בסף 787 מיליארד דולר,  וכן להפחית בהדרגה את החשיפה לפחם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברת Nomura Group Nomura Asset Management (NAM) הודיעה על התחייבות חדשה להשיג אפס פליטות נטו בפורטפוליו שלה שעומד על סך נכסים של כמעט 600 מיליארד דולר עד שנת 2050, כמו גם יעד להשיג ניטרליות פחמן בפעילותה שלה (שמעבר לניהול ההשקעות).

 

יוזמות והתארגנויות

Financing a Just Transition – קואליציה של בנקים, משקיעים ומוסדות אחרים בבריטניה הודיעה על פרסום "Just Zero"   – דו"ח חדש המתאר כיצד מוסדות פיננסיים יכולים לעזור לתמוך בעובדים, בספקים, בקהילות ובצרכנים ולהגן על מי שעתיד להיות פגיע מהשינויים הכלכליים הגדולים הכרוכים במעבר לכלכלה נטולת פחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

קבוצת חברות גדולות בבריטניה, המייצגות נכסים של יותר מ -4.5 טריליון ליש"ט, יצאה בקריאה לממשלת בריטניה לדרוש מחברות גדולות לא רק לקבוע יעדי אקלים שאפתניים, אלא גם לחשוף ולדווח על האסט' שינקטו בכדי לעמוד בהם החל משנת 2025. החותמים כוללים חברות מתוך הFTSE 100, ממגוון רחב של תעשיות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

לקראת פסגת האקלים COP26 הכריזה הברית הפיננסית של גלזגו לאפס נטו (GFANZ) על שורה של הצעות מדיניות המיועדות למנהיגי G20 המיועדים לסייע לתעשייה לגייס את כמויות ההון העצומות הדרושות כדי להתמודד עם שינויי האקלים, לסייע ביצירת כלכלת אפס נטו ולהשיג את מטרות הסכם פריז.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

איגוד המלט והבטון העולמי (GCCA), המייצג 40 מחברות המלט והבטון העולמיות הגדולות, הודיע ​​על השקת מפת דרכים תוך הדגשת הצעדים בהם תנקוב התעשייה לצורך הפחתת פליטות בענף הבניה, כולל מטרות להגיע לאפס פליטות נטו עד שנת 2050, ויעד זמני של חיתוך פליטת ב- 25% עד 2030. האיגוד  הצהיר כי הפעולות המתוארות במפת הדרכים ימנעו פליטות של  כמעט 5 מיליארד טון פחמן לאטמוספירה עד 2030, בהשוואה ל- תרחיש "עסקים כרגיל".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קואליציה של בנקים גלובליים מובילים, שהורכבה תחת כוח המשימה לשירותים פיננסיים (FSTF) ביוזמתו של הנסיך צ'ארלס, הודיעה על פרסום מדריך בשם Net Zero Practitioner , שמטרתו לסייע לתעשיית הבנקאות לתמוך בלקוחותיהם באסטרטגיות מעבר לנייטרליות פחמנית.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

נכתב ע"י הדס גייר שפריר