ESG TAKE AWAY – 26.4.21

חדשות מהארץ:

סביבה (E)

בשעה שמדינות מערביות רבות הציגו יעדים משמעותיים להפחתת פליטות גזי החממה שלהן – לרוב בשיעור של 50%-45% עד 2030, במטרה להגיע לאיפוס מלא עד 2050 – ובשעה שמדינות נוספות כבר הציגו או הוציאו לפועל תוכניות של מאות מיליארדי דולרים להשקעה בתחום, בישראל בעיקר מצהירים. לדברי נתניהו: "התחייבתי להפחית את פליטת הפחמן הדו־חמצני ולהשלים בהצלחה את המעבר מדלקים פוסיליים לאנרגיה מתחדשת בישראל עד שנת 2050". לכתבה המלאה:

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/BkTJV0XP00

דו"ח ראשון של מנהלת האקלים במשרד להגנת הסביבה קובע: "על ממשלת ישראל להכיר במשבר האקלים כאיום אסטרטגי לאומי, ולהתמודד אתו באמצעות מדיניות, חקיקה ותקציבים ייעודיים של מיליארדי שקלים". לכתבה המלאה:

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/BypzV3AIu

חדשות מהעולם:

סביבה (E)

הנשיא ביידן התחייב להפחית את פליטות גזי החממה של ארה"ב ב50% עד 2030, בהשוואה לרמות של 2005, דבר שיתמוך ביצירת משרות וכן יבטיח את הובלתה של ארה"ב בתחום טכנולוגיות האנרגיה הירוקה. לכתבה המלאה:

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/04/22/fact-sheet-president-biden-sets-2030-greenhouse-gas-pollution-reduction-target-aimed-at-creating-good-paying-union-jobs-and-securing-u-s-leadership-on-clean-energy-technologies/

ממשלת בריטניה הודיעה על יעד אקלימי חדש המכוון להפחתת הפליטות במדינה ב78% עד לשנת 2035, ביחס לרמות שהיו ב1990. זהו צעד נוסף של בריטניה בדרכה לעמוד ביעד של איזון פליטות פחמן עד 2050. לכתבה המלאה:

https://www.gov.uk/government/news/uk-enshrines-new-target-in-law-to-slash-emissions-by-78-by-2035

מנהיגתה החדשה של מפלגת הירוקים בגרמניה, אנאלנה ברבוק, מבססת את מקומה כמובילה בסקרים כמי שצפויה לעמוד בראשות הממשלה הבאה שתוקם לאחר הבחירות בספטמבר. לכתבה המלאה: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-20/german-greens-surge-in-new-poll-to-take-lead-over-merkel-s-cdu

חברי האסיפה הלאומית בצרפת הצביעו על ביטול טיסות הפנים בקווים שבהם קיימת חלופה של נסיעה ברכבת, האורכת פחות משעתיים וחצי. על פי ההחלטה, ייאסר גם להרחיב שדות תעופה אם המהלך יוביל להכבדת זיהום האוויר. מדובר בהישג שהתקבל במסגרת סדרת צעדים שנועדו להגן על האקלים והסביבה, ואשר אותם עשויים לחקות ולאמץ גם במדינות אחרות באירופה ובעולם. לכתבה המלאה:

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/SJtv8WXvd

 101 כלות וחתני פרס נובל, ובראשם הדאלי לאמה, פנו למנהיגי העולם בדרישה לחתום על אמנה למניעת הפצת דלקי מאובנים והשקעה באנרגיות מתחדשות. במכתב נכתב: "שריפת דלקי מאובנים – פחם, נפט וגז – היא הגורם המשמעותי ביותר לשינוי אקלים. אנחנו קוראים לכם לפעול עכשיו כדי למנוע קטסטרופה אקלימית". לכתבה המלאה: https://www.calcalist.co.il/world_news/article/S1XTGxEwO

 

הנציבות האירופית (EC) הודיעה על אימוץ מהלכים במסגרתם חברות, גם אלו הנסחרות בבורסות באירופה וגם חברות פרטיות גדולות (סך הכל 50 אלף חברות), יהיו חייבות לדווח על השפעתן על הסביבה, ועל מדדים חברתיים כמו היחס שלהן לעובדים. מוסדות אשראי, כולל הבנקים הגדולים בארה"ב שיש להם יחידות בת באירופה, יצטרכו גם הם לציית להנחיה. גוש המדינות הציג את מערכת הסיווג שתגדיר השקעות ירוקות, והודיע שתיכנס לפעולה בשנה הבאה. אם ההצעה תתקבל, חברות באיחוד האירופי יצטרכו להתחיל לפרסם גילויים לגבי מדדי הקיימות שלהם, בדומה לדיווחים פיננסיים. לכתבה המלאה:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001368525&from=whatsapp

שרת האוצר האמריקאית, ג'נט ילן, הביעה את תמיכתה ביוזמות של דיווח בר קיימא, כולל מסגרת העבודה של ה TCFD (ששייכת לFSB – הגוף הבינלאומי שאחראי על שמירה והמלצות למערכת הפיננסית העולמית), ושל הIFRS המפתח סטנדרטים לדיווח סביבתי. בנוסף הודיעה כי תעבוד עם הרשות לני"ע האמריקאית (SEC) לפיתוח חוקים ודרישות לדיווח מחברות. ע"פ ילן, הנושא קריטי לאור הצורך בגיוס הון ומימון השקעות ירוקות, שנתקלים במכשולים בשל היעדר גילויים אמינים, עקביים וברי השוואה למשקיעים. לכתבה המלאה:

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0139

לוס אנג'לס הנה העיר הראשונה בארה"ב שחותמת על אמנת "אי הפצת דלקים מאובנים" שמטרתה עצירת והפסקת ייצורם. האמנה אושרה גם ע"י הערים ונקובר וברצלונה. לכתבה המלאה:

https://fossilfueltreaty.org/los-angeles

מבחני לחץ שערך המכון השוויצרי RE הראו שהכלכלה הגלובלית תפסיד 18% מהתמ"ג שלה אם לא יעשו פעולות למנוע את שינוי האקלים. בנוסף נמצא שעליה של 2 מעלות בטמפרטורה העולמית תגרור צניחה של 11% מהתמ"ג העולמי, בעוד שעמידה ביעדי הסכם פריז תביא לירידה של רק 4% בתמ"ג. כמו – כן, בתרחישים הגרועים ביותר סין, ארה"ב ואירופה עלולות לסבול מירידה בתמ"ג של 24%, 10% ו11% בהתאמה. לכתבה המלאה:

https://www.swissre.com/media/news-releases/nr-20210422-economics-of-climate-change-risks.html

תוצאות מחקר שערכה חברת CDP (עוסקת בחקר האקלים) בקרב 6,000 חברות בעלות שווי שוק כולל של 27 טריליון דולר מצביעות על כך שכמעט מחצית מ500 החברות הגדולות בעולם מטמיעות שיקולי תמחור פליטות פחמן כחלק מהאסטרטגיה העסקית שלהן. הסיבות שצוינו למהלך זה נוגעות בסיכון וההזדמנויות הנובעים מעליית מחירי הפליטות, וכן היערכות לדרישות רגולטוריות עתידיות והערכת שווי השקעות בהינתן מגבלת הפליטות. לכתבה המלאה:

https://www.cdp.net/en/campaigns/commit-to-action/price-on-carbon

מחקר שערכה חברת הדירוג המובילה S&P מצא שחברות גדולות עלולות לשאת בהוצאות של 283 מיליארד דולר בשל עלויות פחמן, כש13% מהרווחים שלהן נמצאים בסכנה עד 2025. ע"פ S&P, בכדי לעמוד ביעדי הסכם פריז יהיה צורך בהשקעות של כ2.4 טריליון דולר בשנה באנרגיות ירוקות ב15 השנים הבאות. לכתבה המלאה:

https://www.spglobal.com/esg/insights/path-to-net-zero-riddled-with-potential-pitfalls

חברת ניהול ההשקעות השלישית בגודלה בעולם,State Street Global Advisors  (SSGA), הודיעה על הצטרפותה ליוזמת Net Zero Asset Managers initiative . היוזמה, עליה חתומים כבר 87 גופים המנהלים נכסים בשווי כולל של 37 טריליון דולר, מאגדת מנהלי השקעות סביב הנושא של תמיכה ביעדי איפוס פליטות גזי חממה עד 2050 או לפני כן. לכתבה המלאה:

https://www.netzeroassetmanagers.org/the-net-zero-asset-managers-initiative-grows-to-87-investors-managing-37-trillion-with-the-worlds-three-largest-asset-managers-now-committing-to-net-zero-goal

הכנסייה האנגלית, שבבעלותה נכסים בסך 8.7 טריליון ליש"ט התחייבה להפחית את עצימות הפחמן בתיק ההשקעות שלה ב25% עד 2025 (ביחס ל2019). היעד כולל את אחזקותיה בחברות ציבוריות ובנדל"ן. לכתבה המלאה:

https://www.churchofengland.org/media-and-news/news-releases/church-commissioners-reduce-carbon-intensity-its-portfolio-2025

חברת הייעוץ הבינלאומית McKinsey & Company  הודיעה על הקמת פלטפורמת McKinsey Sustainability שתפקידה לסייע ללקוחותיה מענפים שונים לחתוך את פליטות הפחמן של פעילותם בחצי עד 2030 ולהגיע לאיזון פליטות עד 2050. לכתבה המלאה:

https://www.mckinsey.com/about-us/new-at-mckinsey-blog/announcing-the-launch-of-mckinsey-sustainability

חברת ויזה העולמית הודיעה שהגיעה לניטרליות פחמנית באופרציות השונות שלה במהלך 2020 וקבעה יעדים סביבתיים חדשים, כולל הגעה לאפס פליטות עד שנת 2040. בנוסף הודיעה החברה שהיא מתכוונת להיות חברה "חיובית לאקלים" (climate positive) דרך מספר יוזמות, כולל תמיכה במסחר בר קיימא, תמיכה במחקר, וכניסה ליוזמות כמו Climate Business Network שתומכות בפעילויות לעתיד דל פליטות. לכתבה המלאה:

https://www.businesswire.com/news/home/20210421005395/en/Visa-Deepens-Global-Commitment-to-Environmental-Sustainability-with-Pledge-to-Reach-Net-zero-Emissions-by-2040

יוזמת The Climate Pledge שנוסדה ע"י חברת אמזון וארגון שינוי האקלים Global Optimism הודיעה על הצטרפותן של 52 חברות חדשות, כולל HEINEKEN, PEPSICO וVISA ובסה"כ חתומות עליה כיום 105 חברות גלובליות בעלות שווי הכנסות כולל של 1.4 טריליון דולר. החברות החתומות על היוזמה מחויבות להגיע לאיזון פליטות עד שנת 2040 (עשור לפני היעד של 2050 שנקבע בהסכם פריז). לכתבה המלאה: https://www.theclimatepledge.com/us/en