ESG TAKE AWAY – 25/8/21

חדשות מהארץ:

סביבה (E)

בנק ישראל ידרוש מהבנקים דיווח שנתי על הלוואות והשקעות בחברות שמשפיעות לרעה על הסביבה. בנוסף לדרישה לדיווח, שישנה שמו מ"דו"ח אחראיות תאגידית" דו שנתי ל"דו"ח סביבה, חברה וממשל (ESG)" חד שנתי, קורא בנק ישראל לבנקים לבחון מחדש כיצד לנהל סיכונים אלה. הדוח עשוי להשפיע על תיקי אשראי והשקעות בהיקף של מיליארדי שקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברות הביטוח מגדל והראל מגדילות את השקעותיהן באנרגיות מתחדשות. מגדל תשקיע 800 מיליון שקל בחברת סונדיקס, המתמחה בפיתוח והפעלה של פרויקטים סולאריים . הראל ואשטרום ישקיעו בפרויקט ליצור חשמל מרוח  – הגדול ביותר בפולין.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בעוד שבקהילה המדעית יש הסכמה רחבה לגבי משבר האקלים, בפורטל משרד החינוך נטען שהעניין דווקא שנוי במחלוקת.  תכנים שמופצים לתלמידים במסגרת מיזם "עולם ON" מפקפקים בקונצנזוס סביב הנושא, ומסתבר שמשרד החינוך לא פיקח לאורך שנים על התוכן. השרה זנדברג הודיעה כי תפעל בנושא.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חדשות מהעולם:

סביבה (E)

לפי דו"ח של UNICEF, כמעט מחצית מ-2.2 מיליארד הילדים בעולם נמצאים בסיכון גבוה באופן קיצוני בשל השפעות משבר האקלים. לפי הדו"ח, כמעט כל ילד שגדל היום בעולם חשוף לפחות לאחת מההשפעות ההרסניות של משבר האקלים – גלי חום, הצפות, ציקלונים, מחלות, בצורות וזיהום אוויר. ראש סוכנות האו"ם לילדים כינתה את המצב "עגום באופן שקשה להעלות על הדעת".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חוקרים מצאו כי הסיכוי לאירועי מזג אוויר קיצוניים במערב אירופה עלה בלפחות 20% ושיטפונות, כמו אלו שפקדו את גרמניה ובלגיה בחודש שעבר, יהפכו לשכיחים יותר. הממצאים תומכים בממצאים של דו"ח האקלים של האו"ם, שפורסם לאחרונה וטוענים כי "בני האדם משנים את האקלים של כדור הארץ" .

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשלת בריטניה הכריזה על השקת אסטרטגיית המימן הראשונה שלה אי פעם, שמטרתה לקדם את הפיתוח והשימוש במימן כמקור אנרגיה עיקרי ובכך לסייע בהתנעת כלכלה דלת פחמן. ע"פ הודעת הממשלה, האסטרטגיה החדשה תתמוך גם ביצירת יותר מ-9,000 משרות ותגרור השקעות בסך 4 מיליארד ליש"ט עד 2030.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

משרד האוצר האמריקאי ייעץ באופן רשמי לבנקים לפיתוח בינלאומי (MDB) להפסיק להשקיע בפרויקטים של דלקים מאובנים. ההמלצה ניתנה בהמשך לצו שהוציא הנשיא ג'ו ביידן בתחילת השנה, המחייב את כל הסוכנויות האמריקאיות לפתח תכניות לתמיכה בהתחייבותה להסכם פריז. ההנחיה מייעצת לבנקים הללו לשקול השקעות בדלקים מאובנים רק כאשר אופציות ירוקות יותר אינן אפשריות – במיוחד במדינות מתפתחות. בהודעה שפורסמה לצד ההנחיות נאמר כי שרת האוצר, ג'נט ילן, כבר ביקשה מראשי הבנקים "לתת עדיפות לחדשנות שתתאים להיקף משבר האקלים, לגייס הון רב שיתאים למטרות האקלים הרחבות ביותר, לפתח מטרות לאיגרות חוב ירוקות, ולהכפיל את ההבטחה הנוכחית של 40 מיליארד דולר למימון המגזר הפרטי שמתמקד בפתרונות אקלים ".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשלת שוויץ הודיעה כי חברות גדולות במדינה: חברות ציבוריות, בנקים, וחברות ביטוח, יהיו מחויבות לדווח על נושאי אקלים הקשורים לעסקיהן החל מ2024.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קרן הענק האוסטרלית ,UniSuper, המנהלת נכסים בסך 60 מיליארד יורו עבור אנשי אקדמיה, חשפה כי הפחיתה בחצי את חשיפתה לדלקים מאובנים, מחשיפה של 5%  ב2020 לכ2.5% כיום. ההפחתה בוצעה, בין היתר, באמצעות הסרת אחזקות בחברות המייצרות יותר מ -10% מההכנסות מכריית פחם. הקרן התחייבה להפוך ל- Net Zero עד 2050, כולל בתיק הנכסים הפרטי שלה בסך 2.6 מיליארד דולר אוסטרלי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

יצרנית הפלדה השבדית SSAB הכריזה על אספקה ​​ראשונה בעולם של פלדה נטולת מאובנים לחברת Volvo Group. המהלך מהווה אבן דרך מרכזית במסע להפחתת ההשפעה הסביבתית של הפלדה –  אחד המגזרים התעשייתיים המזהמים ביותר.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברות Duke Energy, Microsoft  ו Accenture הכריזו על שיתוף פעולה חדש לפיתוח פתרון המבוסס על בינה מלאכותית, מחשוב ענן ונתוני לוויין, שמטרתו לפקח על פליטת המתאן בגז הטבעי. הפלטפורמה החדשה תספק איסוף נתונים כמעט בזמן אמת, שיאפשר זיהוי ותיקון מהיר של דליפות מתאן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

Google והארגון הבינלאומי Sustainable Energy for All הכריזו על השקת תכנית 24/7Carbon-free Energy (CFE) Compact במטרה ליצור קואליציה עולמית של חברות, ממשלות ובעלי עניין המעוניינים לקדם את נושא צריכת האנרגיה נטולת פחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

FACEBOOK הכריזה על התחייבות חדשה – להפוך ל"חיובית (מבחינת) מים " (“Water Positive”)- עד שנת 2030. הכוונה – לסייע בחידוש מלאי מים, יותר מאשר היא תצרוך אותם. האסטרטגיה שלה סביב הנושא כוללת צריכה אחראית של מים, התייעלות בתחום בכל המתקנים של החברה, והשקעה בפרויקטים של שיקום מקורות מים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית המזון והמשקאות PepsiCo הכריזה על התחייבות להפוך ל-  Net Water Positive, והרחיבה את יעדי הקיימות שלה עם התחייבות לחדש מלאי מים יותר מצריכתם, ולספק גישה בטוחה למים ל100 מיליון איש עד שנת 2030. במסגרת זו, החברה מתחייבת לבצע התייעלות בנושא המים, עם הצבת יעד חסכון של 50% מים בשנה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית ניהול הנכסים הפרטיים Hamilton Lane הודיעה על תכניות לקיזוז פליטות הפחמן שלה באמצעות השתתפות בפרויקטים להפחתת פליטות בשותפות עם ארגון ClimateCare, המתמחה בפיתוח בר קיימא.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

חברה (S)

קבוצה של עובדי APPLE הכריזה על קמפיין לשיפור תנאי העבודה בענקית הטכנולוגיה, במסגרתו נפתח חשבון טוויטר בכדי לאסוף סיפורים מעמיתיהם על סוגיות הקשורות להתנהלות לא הולמת במקום העבודה. "במשך יותר מדי זמן, אפל נמנעה מביקורת ציבורית", נכתב בהצהרה. "אבל רבים מעובדי אפל מתמודדים עם תרבות בעייתית. כשאנחנו מפעילים לחץ כדי שהחברה תיקח אחריות ותתייחס לאי-הצדק המושרש כלפי עובדים ועובדות ששייכים לקבוצות מיעוט – אנחנו נענשים בבידוד, השפלה וגזלייטינג". עוד נכתב כי למרות פניות חוזרות ונשנות להנהלת החברה, "שום דבר לא השתנה".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 FACEBOOK מנסה להילחם בטענות על הפצת פייק ניוז עם פרסום דו"ח שקיפות ראשון מסוגו, שהמידע שמופיע בו נבחר בקפידה. כמו- כן, החברה ניסתה להסתיר דו"ח נוסף שהיה פחות ידידותי עבורה, ובסוף זכתה לביקורות מכל כיוון אפשרי.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קבוצת משקיעים מאשימה את חברת Johnson & Johnson  בכך שאינה מבטיחה גישה הוגנת לחיסון שלה נגד הקורונה. הטענות מגיעות לאחר שנחשף כי J&J ייצאה חיסונים נגד קורונה מדרום אפריקה לאירופה. המבקרים אומרים כי היצוא מערער את מחויבות החברה לתמוך בחיסון בדרום אפריקה, שם רק כ -7% מהמבוגרים חוסנו – לעומת 70% באירופה. המשקיעים החלו להזהיר חברות שהן צריכות לתת עדיפות לחלוקת חיסונים למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית שבהן הצורך הוא גדול ביותר או שהן יהיו שותפות לסיכון חיים ושיוצר סיכון רציני למותג שלהן. הדברים נאמרו ע"י קבוצת ICCR, המייצגת מאות משקיעים, קרנות פנסיה, איגודים מקצועיים, וארגונים לא ממשלתיים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מגזר הפיננסים בברזיל ומשקיעים בינלאומיים עם חשיפה למדינה הוזהרו כי שינויי חקיקה שמקודמים כעת בקונגרס הברזילאי ומחלישים את ההגנה על הסביבה ואת זכויות הילידים במדינה מסכנים את השקעותיהם. לאור זאת, ארגונים לא ממשלתיים קוראים למוסדות הפיננסיים להתייצב בפומבי נגד החוקים המוצעים (לדוג' הצעת חוק שמקדמת פעילויות כרייה על אדמות ילידים).

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הסנאט באוסטרליה אישר הצעת חוק האוסרת על יבוא מוצרים המיוצרים בעבודת כפייה. הצעת החוק תועבר כעת לבית הנבחרים של אוסטרליה, בשליטת הממשלה שאינה תומכת בחקיקה. רקס פטריק, הסנאטור שהגיש את הצעת החוק, אמר כי העברתו היא "צעד חשוב קדימה במאמצים הבינלאומיים להילחם בעבדות מודרנית".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ממשל תאגידי (G)

פירמת האקלים ClientEarth הגישה תלונה לרשות השירותים הפיננסיים בבריטניה אודות שתי חברות רשומות: חברת משלוחי האוכל Just Eat  וחברת השייט Carnival , על כך שלא דיווחו על סיכוני שינויי האקלים על עסקיהן למשקיעים, בניגוד לדרישות החוק. לפי ClientEarth, לאחר ניתוח של 250 החברות הגדולות בבריטניה בשנים 2019-2020 ע"י עו"ד שלה על דיווחים הקשורים לאקלים , הם זיהו את Just Eat ו- Carnival כגרועות ביותר מבחינת דיווח.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

נכתב ע"י הדס גייר שפריר