ESG TAKE AWAY – 20.1.22

חדשות מהארץ

סביבה (E)

בדיון פנימי שעסק במוכנות ישראל למשבר האקלים גורמים ממשלתיים הזהירו כי משרדי הממשלה והרשויות "לא מוכנים לגלי חום", "מאלתרים פתרונות", וכן "אין שום גורם שמתכונן לעליית מפלס פני הים, מה שעלול להביא למחדל של עשרות שנים.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

תקנות שיאסרו על השלכת אשפה מכלי שיט לים בהתאם לאמנת MARPOL למניעת זיהום מאוניות אושרו בוועדת הכלכלה. ישראל הצטרפה לאמנה ב־1983, אך מעולם לא עמדה בכל תנאיה, כאשר נושאי השפכים וזיהום האוויר אינם מוסדרים בחקיקה או תקינה. במשרד התחבורה ובמשרד להגנת הסביבה טוענים כי הם מקדמים את אשרור שני נספחים נותרים אלו.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

חדשות מהעולם:

סביבה (E)

רגולציה ומדיניות

במכתב ששלחה לאחרונה רשות הרגולציה של הבנק המרכזי של אנגליה (הPRA) למנכ"לי הבנקים במדינה, היא הזהירה כי התקדמות הבנקים בטיפול בסיכונים פיננסיים הנובעים משינויי אקלים אינה עקבית אצל כולם. במכתב צוין שסיכון האקלים נותר בראש סדר העדיפויות של PRA וכי החל מהשנה "נשלב פיקוח על סיכונים פיננסיים הקשורים לאקלים כחלק מגישת הליבה הפיקוחית שלנו… אנו נבדוק מגוון כלי פיקוח לשימוש כאשר נבחין שההתקדמות אינה מספקת."

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

מנכ"ל הסוכנות לאיכות הסביבה בבריטניה אמר כי הוא רוצה לראות את המזהמים הגרועים ביותר מקבלים "קנסות כל כך גדולים שיורגשו בשורות התחתונות של החברות". בנוסף אמר כי הקנסות הגדולים ביותר יונפקו "במקרים של זיהום מזיק מאוד ופזיז", והוסיף כי הוא רוצה לראות ש"יתנהלו משפטים שיכניסו את הבוסים [של החברות האלו] לכלא. ".

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

בתגובה לטיוטה ממשלתית בנושא תקנות לתיקון תהליך הרכש של ממשלת ארה"ב, ארגון CERES, הפועל לקידום קיימות, קרא לחזק את תהליך הרכש הפדרלי של הממשלה על ידי דרישה מספקים גדולים להפגין מחויבות ליעדי האקלים של פריז, כולל חשיפה שנתית של פליטות גזי חממה ותוכנית מבוססת מדע להפחתת פליטות לאפס עד 2050 או מוקדם יותר.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

יוזמות במגזר העסקי

יו"ר ומנכ"ל BlackRock, לארי פינק, פרסם את מכתבו השנתי למנכ"לים, המתמקד במרכזיות ובחשיבות של קפיטליזם של בעלי עניין וערכי תאגיד לתשואות לטווח ארוך, ליצירת ערך ולהשקעה מוצלחת. בין תחומי המיקוד של המכתב היו ההשפעה המשבשת, לצד ההזדמנויות מהמעבר לכלכלת אפס פליטות נטו, והחשיבות ההולכת וגוברת של מעורבות משקיעים לבעלי המניות. בנוגע לנושא הפחתות פליטות פינק אמר: " אני מאמין שהפחתת הפחמן של הכלכלה העולמית תיצור את הזדמנות ההשקעה הגדולה ביותר של חיינו".

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

בהכרזה משותפת עם נשיא צרפת, עמנואל מקרון, חברת הכימיקלים העולמית Eastman Chemical Company חשפה את תכניותיה להשקיע עד מיליארד דולר במתקן מיחזור מולקולרי בצרפת, המסוגל למחזר עד 160,000 טון של פסולת פלסטיק קשה למחזור מדי שנה. המפעל צפוי להתחיל לפעול עד 2025 והוא יהיה מתקן המחזור המולקולרי הגדול בעולם.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות אמזון, נטפליקס, פייסבוק וטוויטר הן בין החברות שפרסמו לראשונה דיווחים סביבתיים ראשונים לארגון הCDP (העוסק בגילויי ודיווח סביבתי) בעקבות השתתפות שיא של 168 מוסדות פיננסים בקמפיין בנושא, המעניק למשקיעים הזדמנות לפעול מול חברות שלא חושפות נתונים סביבתיים מרכזיים..

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

SAP הודיעה על מחויבות חדשה להשיג אפס פליטות נטו על פני שרשרת הערך שלה בשנת 2030 –  20 שנה מוקדם מהיעד המקורי שלה.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

EXXON MOBILE הודיעה על התחייבות להגיע לאפס פליטות נטו עבור פליטות SCOPE 1  (הנוצרות באופן ישיר מפעולותיה) וSCOPE 2 (הנוצרות כתוצאה משימוש ורכישה של חשמל) עד 2050. ענקית הנפט אמרה כי תפרסם מפת דרכים להגיע ליעד זה עד סוף 2022, וכן שהיא מתכננת לחסל דליפות של מתאן והתלקחות שגרתית של גז טבעי.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

יוזמות פיננסיות

הבנק המרכזי של דנמרק הודיע ​​על השלמת הנפקת האג"ח הירוקות הראשונית שלו בסך 570 מיליון דולר למימון הוצאות והשקעות הממשלה בתחומים הכוללים אנרגיה מתחדשת ותחבורה ירוקה.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

קבוצה של 19 בנקים גדולים בצפון אמריקה, כולל בנק אוף אמריקה, וולס פארגו ורויאל בנק אוף קנדה, הודיעה על השקת קונסורציום בנושא סיכון אקלים, שמטרתו לפתח תקנים וסטנדרטים מוסדרים ואחידים לניהול סיכוני אקלים עבור שילובם בפעילותם השוטפת של הבנקים.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

ענקית ניהול ההשקעות STATE STREET הודיעה כי תשיק בשנה הקרובה קמפיין מעורבות ממוקד מול החברות הפולטות המשמעותיות ביותר בתיק שלה כדי לעודד חשיפה בהתאם לציפיותיה לתוכניות מעבר אקלים, ומדגישה ששליש מהחברות ב-S&P 500 אינן עושות זאת. עוד ציינה, שהחל משנת 2023 היא תצפה שלחברות במדדים הגדולים בארה"ב, קנדה, אירופה ואוסטרליה יהיו לפחות 30% נשים בדירקטוריון ותצפה שלכל חברות הפורטפוליו ברחבי העולם תהיה לפחות אישה אחת במועצות המנהלים שלהן.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

פורום המשקיעים בבריטניה, גוף הפועל לאקטיביזם של משקיעים, עם 56 חברים והשקעות של כ-800 מיליארד ליש"ט במניות בבריטניה, תיאר את פעילויות ההתקשרות שביצע בשנת 2021 וציין שמספר גדל והולך של משקיעים משתמשים בזכויות ההצבעה שלהם בנושאי אקלים, גיוון וזכויות עובדים.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

מחקרים ודו"חות

ע"פ דו"ח של ה-OECD שבחן את יישום אסטרטגית ה- ESG , הנטייה של חברות דירוג ESG לתת משקל גבוה יותר לחשיפת מדיניות ודיווח של תאגיד באשר ליעדים שהציג, מאשר להפחתת פליטות פחמן ועצימותם בפועל "מעלה שאלות לגבי המידה שבה חברות יוכלו ליישם מעבר דל פחמן".  ה-OECD גם קרא לחברות דירוג של ESG לטפח "תיאום רב יותר" ולפתח מדדים "שקופים", במיוחד בכל הקשור לשינויים בפליטת פחמן, עוצמת פחמן, מו"פ סביבתי, שימוש והשקעה באנרגיה מתחדשת. מאחר ו"חוסר העקביות וחוסר ההשוואה של דירוגי ESG…  מעלים שאלות לגבי המידה שבה מדדי ESG נוכחיים מתאימים למטרה ומאפשרים מידע שימושי להחלטות למשקיעים

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

על פי סקר של EY בנושא מגמות בתחום המיזוגים ורכישות  – חמישית מהרכישות המתוכננות ב-2022 נועדו בעיקר לשיפור ביצועי  ESG. הסקר, שאסף תשובות של למעלה מ-2,000 מנכ"לים ברחבי העולם, מצא גם ששישה אחוזים מהמנכ"לים התרחקו מעסקאות בשנה האחרונה בגלל חששות הקשורים ל-ESG , בעוד ש-99% מהמנכ"לים הביאו בחשבון ESG וקיימות באסטרטגיות הרכישה שלהם.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

מחקר חדש מצא, ש BNP Paribas נתפס כבעל נתוני הESG הטובים ביותר בקרב בנקים גלובליים. התוצאות התבססו על ראיונות עם 100 החברות הגדולות ביותר בשמונה מדינות, כולל בריטניה, ארה"ב, אוסטרליה, סין וגרמניה.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

בדו"ח הקיימות לשנת 2022 של פירמת Deloitte, במסגרתו נערך סקר עולמי של 2,000 מנהלים בכירים מ21 מדינות במטרה לבחון תפיסות, חוויות ופעולות תאגידיות בנושא שינויי אקלים, נמצא שהמודעות לאקלים עלתה משמעותית בקרב מנהלי תאגידים, ולמרות שרובם נוקטים יותר ויותר בפעולה לטיפול בשינויי האקלים, רבים עדיין לא נוקטים ביוזמות משמעותיות יותר.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

התארגנויות בנושא אקלים

לאחר הניצחון התקדימי בשנה שעברה נגד חברת Shell, ארגון "ידידי כדור הארץ" קורא ל-30 חברות וארגונים גדולים (כגון, ExxonMobil ו-BP ) וכן למשקיעים (כמו קרנות פנסיה ומוסדות פיננסים גדולים), לפרסם, עד ה15.4, תכניות לצמצום פליטות ב-45% עד 2030.

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

קואליציית סטודנטים בסינגפור בשם Students for a Fossil Free Future פרסמה דו"ח על הקשרים בין אוניברסיטאות מקומיות ותעשיות הדלקים המאובנים, ובעקבות כך החלה להפעיל לחץ על האוניברסיטאות למכור את ההשקעות שלהן בחברות דלקים, ולבטל את מינויים של בכירי תעשיית הנפט והגז בדירקטוריונים שלהן. ע"פ הסטודנטים, שותפות עם אוניברסיטאות אפשרה למגזר הדלקים המאובנים "לזכות בהסכמה ואישורים חברתיים רחבים".

לכתבה המלאה לחץ. י כאן

 

נכתב ע"י הדס גייר שפריר