ESG TAKE AWAY – 10.2.22

ידיעות מהארץ:

מפגש ראשון של שרים ממדינות במזרח התיכון, בהן ישראל, נערך בשבוע שעבר במטרה לגבש תכנית ראשונה להתמודדות אזורית עם משבר האקלים. את המפגש יזם נשיא קפריסין בשל הפגיעות הגבוהה של האזור לשינויי האקלים הכוללת צפי לבצורות קשות, לעליית מפלס פני הים, לשריפות ולגלי חום שיצריכו שיתוף פעולה בין המדינות — ועלולות להביא למתיחות ביניהן בלעדיו. המפגש צפוי להיות הראשון בסדרה של פגישות בנושא בין נציגי מדינות האזור, כאשר בסוף שנת 2022 ראשי המדינות צפויים להיפגש ולהכריז על התוכנית האקלימית המשותפת.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

למרות הצהרותיה של שרת האנרגיה, קארין אלהרר, כי חיפושי נפט הם "מקור מזהם שאין לו יותר מקום" וכי לא יינתנו עוד רישיונות לחיפושי נפט ביבשה ובים, משרדה האריך השבוע את רישיון חיפושי הנפט בערבה של חברות שפיר הנדסה וארבל.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ע"פ דו"ח של חברת התיווך וניהול הנכסים העולמית LLJ (Jones Lang LaSalle), בעולם נמנעים מלהשקיע בנדל"ן הישראלי והיא בפער ניכר ממדינות אירופה באטרקטיביות ההשקעות בנדל"ן מניב. הסיבות: היעדר שקיפות בסיסית והזנחת תחום הקיימות והסביבה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

משרדי הגנת הסביבה והאוצר פרסמו להערות הציבור תזכיר חוק לקידום הרפורמה ברישוי הסביבתי, שבמסגרתה יופחת הנטל הרגולטורי המושת על עסקים הנתונים לפיקוח המשרד, בנושאים דוגמת פליטות מהזמות לאוויר, שפכים ושימוש בחומרים מסוכנים ורעלים

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

משפחת נמרודי משנה את כללי הממשל התאגידי בחברת "הכשרת הישוב" בעקבות לחץ של הגופים המוסדיים שמחזיקים במניותיה. בין היתר, הכשרת הישוב תפנה פעם בשנתיים למוסדיים, כדי שיביעו את מידת שביעות הרצון שלהם מהדירקטורים בחברה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ידיעות מהעולם

רגולציה ומדיניות

אוסטריה ולוקסמבורג, החברות באיחוד האירופי, הודיעו על כוונתן לנקוט בצעדים משפטיים נגד הצעת הנציבות האירופית לסווג פרויקטים של אנרגיה גרעינית וגז כפעילויות בר קיימא במסגרת הטקסונומיה החדשה של האיחוד האירופי. ע"פ השרה האוסטרית להגנת אקלים, החלטת הנציבות היא "צעד בכיוון ההפוך" ליעדי ניטרליות האקלים של האיחוד האירופי לשנת 2050, ותיארה אותה כ"תוכנית GREENWASH לאנרגיה גרעינית וגז מאובנים."

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) הודיע ​​ על השקת הסיבוב השני של מבחן הלחץ שלו, שמטרתו להעריך סיכונים פיננסיים כתוצאה משינויי אקלים עבור הבנקים והמבטחים הגדולים בבריטניה. הבנק הצהיר כי הוא מצפה לפרסם את תוצאות המבחן במאי 2022.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

רשות ניירות הערך והשווקים האירופית (ESMA) עשתה את הצעד הראשון שלה לקראת הסדרת שוק דירוגי ה- ESG והוציאה 'קול קורא' כדי לאסוף מידע על גודלו והרכבו של סקטור הESG, לאור הביקוש הגובר לנתונים ודירוגי ESG בקרב משקיעים עלה ולצד העובדה שהפעילויות והעסקים של ספקי השירות בדרך כלל אינם מכוסים על ידי השווקים והרגולטורים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בנק ההשקעות האירופי (EIB)  הודיע כי מועצת המנהלים שלו אישרה מימון בסך 3.2 מיליארד אירו לסדרה של פרויקטים לתמיכה בפעולות אקלים, בעסקים העוסקים במגיפת הקורונה והשפעתה, ותחבורה וחינוך ברי קיימא.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הבנק המרכזי של דנמרק פרסם מכרז למצוא ספק נתוני ESG שיספק כלי סינון עבור יתרת המט"ח של המדינה, בסך של 57 מיליארד יורו, בכדי להבטיח שהן ינוהלו בהתאם לאסטרטגיית ESG.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

בתוך חמש שנים, כל מנהלי הקרנות המועסקים בקרן הריבונית של ניו זילנד או נכסים ריאליים שהקרן עתידה לרכוש, צפויים לעמוד בתקני ESG הטובים מסוגם או שהם לא יתקבלו לעבודה או ירכשו בהתאמה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

הרגולטור הפיננסי היפני, הסוכנות לשירותים פיננסיים (FSA), מינתה "ועדת משנה מיוחדת להערכת ESG וספקי נתונים" לשם פיתוח 'קוד התנהגות' עבור ספקי נתונים של ESG אשר יקיף ממשל, שקיפות והשוואה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 

יוזמות פיננסיות

במכתב חדש ללקוחות ש"הביעו עניין במעבר לנטו אפס" התחייבה ענקית ההשקעות BLACKROCK להדריך ולייעץ למשקיעים, תוך שהיא מתארת ​​גישה רחבה להגנה על תיקים מפני סיכוני אקלים ולזהות ולהשקיע בהזדמנויות הנובעות מהמעבר, כגון טכנולוגיות חדשות לפתרונות אקלים.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

חברת ניהול ההשקעות האלטרנטיביות הגלובלית APOLLO הכריזה על השקת תכנית גיוון ספקים, עם יעד הוצאה של יותר ממיליארד דולר בקרב עסקים מגוונים, כולל עסקים בבעלות מיעוטים ונשים, על פני חברות הפורטפוליו שבקרנות ההשקעה שלה. ע"פ  APOLLO, ניתוח של אופן הגיוון בקרב הספקים יחשב כחלק מבדיקת הנאותות שהיא תבצע בקרב החברות.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

קרן הפנסיה הממשלתית של יפן (GPIF), קרן הפנסיה הגדולה בעולם, מחפשת ספק שיבצע ניתוח תיקים "בהתייחס להשפעת שינויי האקלים".

יוזמות במגזר העסקי

חברת התעופה האירופאית המובילה Easyjet  הודיעה על אימוץ פלטפורמת הטיסה האקולוגית   SKYBREATHE 360  כדי לחסוך בדלק ולהפחית את פליטת ה-CO2 של צי המטוסים שלה, כחלק מהשאיפה הרחבה יותר לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלה מטיסות ברחבי אירופה.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

 ענקית הלוגיסטיקה DHL Group  הודיעה על הסכם לרכישת 33 מיליון ליטר של דלק תעופה בר-קיימא (SAF) מחברת KLM Martinair Cargo  Air France – אחת הרכישות המשמעותיות ביותר של SAF עד כה בענף השילוח. לפי DHL , ההסכם צפוי להביא לחיסכון של מעל 80,000 טון בפליטת פחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית האנרגיה BP הודיעה על תוכניות להגביר משמעותית את השקעותיה בעסקי "מעבר אנרגיה" במהלך השנים הקרובות ליותר מ-40% עד 2025 וכ-50% עד 2030, יחד עם חשיפת יעדי הפחתת פליטות נרחבים ושאפתניים יותר.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

ענקית האנרגיה ConocoPhillips הודיעה כי לא תאמץ יעד פליטות SCOPE 3 (פליטות משרשרת הערך) למרות דרישת בעלי המניות בחברה, ובדומה ליצרנים אחרים בארה"ב כמו אקסון מוביל ושברון, אשר התחייבו להפחית פליטות פחמן, אך בלי לכלול יעד לScope 3.לדברי סגן נשיא החברה, יעדים כאלה יגרמו למעבר אספקה ​​ל"מקורות פחות אחראים".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

רשת Starbucks, אחד ממותגי הקפה הגדולים בעולם, פיטרה שבעה עובדים שהובילו את מאמצי ההתאגדות בממפיס, בהם רוב חברי הוועד המנהל. מדובר ביוזמת התאגדות אחת מתוך יותר מ־50 ברחבי ארה"ב שעמן הרשת מתמודדת, מאז התניעו עובדי סטארבקס בבפאלו ניו יורק את המהלך כדי לשפר את תנאי העסקתם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

דו"חות ומחקרים

דן"ח שבחן את התחייבויות Net Zero של 25 מהחברות הגדולות בעולם (כולל יוניליוור, מארסק ואמזון) המהוות כ-5% מפליטת גזי החממה העולמית, מצא שהחברות מתחייבות להפחית רק 40% מהפליטות שלהן ולא ב-100% כפי שמציע המונח "נטו אפס".

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

Principles for Responsible Investment (PRI), ארגון ההשקעות האחראיות המוביל הנתמך על ידי האו"ם, ושחתומים עליו יותר מ-4,300 גופים, המייצגים למעלה מ-121 טריליון דולר נכסים, הודיע​​ על פרסום דו"ח המעודד משקיעים לשפר ביצועים בנושאי גיוון, שוויון והכללה, ומתאר שורה של פעולות למשקיעים שיפעלו לטיפול בנושאים אלו בארגונים שלהם, ובתיקי ההשקעות שלהם.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

מדע

מדענים שברו שיא של כמות האנרגיה שנוצרה בהיתוך גרעיני. חוקרים במערך ניסוי בהיתוך גרעיני שנערך בבריטניה, הפיק חום של 59 מגה-ג'אול (שקול לכ-14 ק"ג של חומר נפץ מסוג TNT) . משך תהליך ההיתוך היה חמש שניות, יותר מכפול מהשיא הקודם, שבו הופק חום של 21.7 מגה-ג'אול, שנקבע ב-1997 באותו מתקן עצמו. ההצלחה הוכרזה לאחר שני עשורים של ניסויים במרכז לאנרגיית היתוך, ונחשבת לאבן דרך משמעותית לקראת הפיכתו של היתוך גרעיני למקור בר קיימא וישים של אנרגיה ללא פליטות פחמן.

לכתבה המלאה לחץ.י כאן

נכתב ע"י הדס גייר שפריר