על פי דו"ח של המשרד להגנת הסביבה, העלויות החיצוניות של שריפת תזקיקי הנפט הגיעו ל־1.7 מיליארד שקל בשנים האחרונות. בנוסף, המשרד תומך בשלושה צעדי מדיניות עיקריים שיאפשרו מעבר מואץ של מפעלים בישראל לאנרגיות ירוקות: נטילת מס פחמן, עידוד מפעלים למעבר לאנרגיות ירוקות ותמיכה בהקמת מתקני אגירה.
בכירים במל"ל הביעו דאגה מהתחזיות החדשות של המשרד להגנת הסביבה: כיסוי רצועות חוף במים, פגיעה במצוקים ובמתקני התפלה, לצד חוסר המוכנות הממשלתית, והחליטו לרכז את הטיפול בהיערכות. מדובר בדיון הראשון בנושא שיערוך משרד ראש הממשלה.
המשרד לאיכות הסביבה הגיש כתב אישום נגד חברת בז״ן ונושאי משרה בחברה בגין גרימת זיהום אוויר והפרה של היתר הפליטה. זהו כתב האישום החמישי בעשור האחרון המוגש נגד בז"ן בעבירות סביבתיות.
דנמרק הפכה למדינה הראשונה שמציעה פיצוי "אובדן ונזק" לאזורים הפגיעים ביותר לאקלים בעולם, באמצעות התחייבות להקדיש לפחות 60% מהסיוע האקלימי שלה (יותר מ13 מ׳ דולר) לסיוע למדינות מתפתחות להסתגל לשינויי האקלים.
משרד החקלאות האמריקאי ישקיע 2.8 מיליארד דולר בתכנית שנועדה להקטין את הפליטות לאטמוספרה ע״י ייצור אפיקי הכנסה חדשים עבור חקלאים שיסכימו לאמץ שיטות ידידותיות לסביבה, ותממן בשלב הראשון 70 פרויקטים בתחום על פני חמש שנים.
ממשלת ניו זילנד הציעה להטיל מיסוי על פליטות פחמן בחקלאות, באמצעות תמחור מכסות. הממשלה הציגה תכנית שתושק ב-2025, עם דגש על מתאן שנפלט מנפיחות וגיהוקים של צאן ובקר.
רשות הפיקוח האירופית, שאחראיות על הרגולציה הפיננסית (ESA) , הודיעה על הצעות להוספת תקן לגילו פיננסי בר קיימא של האיחוד האירופי (SFDR) בנוגע להשקעות בפעילויות גז מאובנים ואנרגיה גרעינית.
GREENPEACE וארגוני סביבה נוספים הציבו אולטימטום לאיחוד האירופי, בתגובה להחלטתו להעניק לפרויקטים של גז ושל אנרגיה גרעינית סיווג ירוק ("שקרי", לטענת הארגונים), במסגרת החקיקה הירוקה האירופית (taxonomy) לקידום השקעות בנות ־ קיימא באנרגיה ירוקה.
לראשונה בשווקי ההון, הבורסה לניירות ערך בלונדון הודיעה על השקת שוק פחמן וולונטרי (VCM), שמטרתו להפנות מימון לפרויקטים להפחתת אקלים שיספקו אשראי פחמן, ולאפשר גישה לשוק למשקיעים ותאגידים, תוך יישום רגולציה וחובת גילוי בשוק הציבורי.
הבנק המרכזי האירופי (ECB) חשף פרטים על תוכניתו להטות את תיק האג"ח הקונצרני שלו (בסך 385 מיליארד יורו) לביצועי אקלים טובים יותר החל מאוקטובר 2022, וכן התחלת הצגת ציוני אקלים שישולבו בהחלטות רכישה עתידיות.
שוויץ הודיעה על השלמת הנפקת האג"ח הירוקה הראשונה שלה, בסך 766 מיליון דולר, למימון הוצאות התומכות ביעדי הסביבה שלה, וציינה שהיא שואפת להנפיק אג"ח ירוקות באופן קבוע, בהיקפים של כמה מאות מיליוני פרנק בשנה.
מדינת לואיזיאנה, המובילה בייצור נפט גולמי וגז טבעי , הודיעה כי תחסל את השקעותיה בBlackRock (794 מיליון דולר), על מנת "להגן" על כספי האוצר של המדינה מESG", ובהמשך לדיווחים ש"בלאקרוק קראה לחברות לאמץ אסטרטגיות השקעה של "נטו אפס״ מה שיפגע בתעשיית הדלק המאובנים של המדינה״.
ארגוני ה Green Finance Platform וה UNDP השיקו ערכת כלים שתסייע לרשויות פיננסיות לפתח מפת דרכים פיננסית בת קיימא עבור המדינה או האזור שלהן. הערכהמציעה הדרכה מעשית כיצד קובעי מדיניות יכולים לזהות את צורכי המימון בר-קיימא של מגזרים שונים ואת הרפורמות במגזר הפיננסי הנחוצות כדי לענות עליהם.
ענקית ההשקעותBlackrock הקימה אתר אינטרנט חדש, שמטרתו להגיב לטענות ההולכות וגוברות המאשימות את החברה ב"החרמה" של חברות נפט וגז במרדף אחר אג'נדה חברתית ממוקדת ESG , ומגיעה בעקבות מהלכים גוברים של פוליטיקאים רפובליקנים בארה"ב נגד ESG.
Munich Re , מבטחת המשנה הגדולה בעולם, הודיעה על הגבלות קשות על חיתום והשקעה בדלקים מאובנים, ובנוסף ציינה כי החל מ2025 היא תדרוש מחברות הנפט והגז לייצר התחייבויות אפס נטו עד 2050, כולל יעדים לטווח קצר ובינוני.